patrola kod kolskeAnalitičkim praćenjem saobraćajnih nezgoda, utvrđeno je da je jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda neprilagođena i nepropisna brzina kretanja uslovima i stanju puta.

Imajući u vidu naprijed navedeno, a u cilju smanjenja broja i posljedica saobraćajnih nezgoda, MUP RS je realizovao republičku akciju pod nazivom „Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila“.

CJB Prijedor je u okviru republičke akcije „Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila“ realizovao regionalnu akciju 09. i 10.04.2015. godine kao i 14. i 15.04.2015. godine.

U toku akcije na području Centra ukupno su evidentirana 253 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, od čega je 225 prekršajnih naloga izdato za prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine u naseljenom mjestu, dok je 28 prekršajnih naloga izdato za prekoračenje brzine van naseljenog mjesta.

Centar javne bezbjednosti Prijedor apeluje na vozače da se pridržavaju zakononskih propisa, da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, te na taj način obezbjede bezbjedno učestvovanje u saobraćaju i zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

CJB Prijedor