U Gradskoj čitaonici promovisan je priručnik “Etičko izvještavanje o mentalnom zdravlju”, autora prim. dr Gorana Račetovića.

Zaštita ljudskih prava osoba sa smetnjama u mentalnom zdravlju, zaštita mentalnog zdravlja samo je dio onoga što se nalazi u priručniku.

“Priručnik je i za sve one kojima je to neophodno. Čitaoci mogu da nauče nešto i o pravilnim terminologijama i o izražavanju u svakodnemom životu, o tome da se negdje i kroz svoje čitanje i tumačenje stvari koje dobijamo preko medijskih izvještaja na neki način poštuju druge osobe, posebno one koje imaju problema u mentalnom zdravlju”, rekao je Račetović.

Iz Narodne biblioteke ,,Ćirilo i Metodije” navode da je riječ o promovisanju djela koje je izabrano među šest najboljih u okviru konkursa za izbor i promociju publikovanih djela zavičajnih pisaca prijedorske regije.

“Ovo nije klasično književno djelo, ali mi smo odlučili da posredstvom ovog konkursa damo priliku i svim drugim oblastima, osim književnim da se promovišu. Mislimo da je ova tema izuzetno značajna, a naročito zbog posljednjih dešavanja koja su obilježila protekli mjesec”, dodala je Gordana Vila, direktor Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” Prijedor.

U Gradskoj čitaonici osmog juna biće promovisana dva djela Ranka Preradovića, književnika iz Banja Luke koji ove godine obilježava 60 godina rada.

kozarski.com