Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u okviru preventivne kampanje „Rastimo sigurno“ danas su u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Prijedoru održali edukativno predavanje za učenike drugih razreda o opasnostima sa kojima se mogu susresti na putu do škole i od škole do kuće.

Kroz ova edukativna predavanja policijski službenici su na prilagodljiv način savjetovali djeci kako da se ponašaju kada se kreću sami bez nadzora roditelja, a sve sa ciljem kako bi izbjegli moguće opasnosti.

Savjetima policijskih službenika učenici su poučeni da ne pričaju sa nepoznatim licima, da ne ulaze u vozila na poziv nepoznatih lica, kao i da svaki pokušaj komunikacije od strane nepoznatih lica prijave nastavnicima ili roditeljima.

U slučaju da se nađu u opasnoj situaciji ili da im nestane drug ili drugarica, za pomoć se mogu obratiti policajcu, vatrogascu, poštaru, trgovcu ili drugim osobama u koje imaju povjerenja.

U okviru kampanje koja će trajati do 26. maja policijski službenici Policijske uprave Prijedor realizovaće edukativna predavanja u svim osnovnim školama na području Policijske uprave, a građanima će biti podijeljeni promotivni leci koji sadrže savjete za odrasle na ovu temu.

PU Prijedor