Kako se prvenstvo bliži kraju, tako je tenzija sve veća i utakmice su od sve većeg značaja. Ostalo je još da se odigraju tri kola i sva je sreća da nema više utakmica srijedom, jer Omarska baš nema uspjeha kada se utakmice odigravaju sredinom sedmice.

Omarska je u prošlom kolu poražena na gostovanju u Zvorniku, ali je korak bliže opstanku jer su poraženi i Modriča i Tekstilac. Poslednja tri kola sve utakmice se igraju u istom terminu, subotom, a u okviru 32.kola Omarska dočekuje Željezničar i postoje šanse da već u subotu Omarska obezbjedi opstanak i za to joj je u prvom redu potrebna pobjeda protiv Želje, da mnogo ne komplikujemo.

Željezničar je u prošlom kolu savladao Modriču sa 1:0 i tako indirektno pomogao Omarskoj, ali i sam uplovio u mirne i bezbrižne vode. Iako se mnogo šuškalo o toj utakmici, Željezničar je odigrao pošteno, sportski i časno i to treba cijeniti i dočekati ih sportski i korektno.

Međutim, na terenu ne smije biti pardona, pobjeda Omarske je imperativ, a svi preduslovi su tu da se ta pobjeda i ostvari. Omarska je kompletna, bez suspendovanih igrača, po svim najavama očekuje nas sunčana subota, te zato nema bolje pozivnice publici da još jednom popuni tribine stadiona u Omarskoj i podrži Omarsku u borbi za bodove koji opstanak znače.

Da ponovimo još jednom, utakmica se igra u subotu sa početkom od 17:00 časova.

Međusobni susreti

Omarska i Željo su se do sada veoma rijetko sastajali. Prije rata su odigrali samo dvije utakmice u sezoni 1980/81. Kuriozitet je da je na utakmici u Omarskoj, Ante Gombović po prvi put vodio ekipu Omarske pred domaćim gledaocima. Međutim, Željo je na kraju sezone ispao u grupnu ligu i do rata se nismo više sastajali. Nakon rata smo odigrali susrete u sezoni 1998/99. Omarska je ušla sa šampionskim ambicijama, ali je već u četvrtom kolu protiv Želje odigrala 2-2 u Banjaluci i tada su faktički prestali šampionski snovi, a na kraju smo ispali iz lige. Omarska je tek u sezoni 2021/22 po prvi put savladala Željezničar.

9 3 3 3 11-11
80/81 1-1 0-1
98/99 2-3 2-2
16/17 1-1 0-2
21/22 1-0 1-0
22/23 2-1

FK Omarska