Vremenske prilike na području Prijedora danas su koliko toliko išle na ruku onima koji muku muče sa poplavama.

Ako ćemo realno, trenutno najugroženije prijedorsko naselje je Raškovac.

rijeka Sana je krenula da se izlijeva iz korita na ovom dijelu još u nedjelju i svakog dana je bila sve gora situacija.

Nadležni su ili nikako ili vrlo malo obraćali pažnju na na Raškovac, tek onako sporadično.

A vodostaj Sane je rastao i rastao.

Potopljena je Ada, njive i bašte su pod vodom koja je došla i do temelja kuća sa lijeve strane ulice Muharema Suljanovića i maloj ulici Žrtava fašističkog terora.

Krenule su da izviru i podzemne vode pa su sokaci ali i dvorišta i bašte sa desne strane ulice Muharema Suljanovića pod vodom.

U prijedorskmi naseljima Bišćani i Raškovac poplavljene su četiri kuće, podaci su Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora.

Nije precizirano koliko u kojem naselju.

Onaj ko je prošao Raškovcem ove srijede mogao je dobro da pogleda i vidi gdje je voda bila noćas po tragovima na zidovima kuća i drugih objekata i gdje je voda trenutno.

Mogao je i da sam zaključi, naročito nakon razgovora sa pojedinim mještanima, u koliko objekata je ušla voda tokom ovih nekoliko dana.

Mi nećemo licitirati o brojevima.

Stanari socijalnih zgrada kod društenog doma u Raškovcu potvrdili su nam da se u podrumskim prostorijama ovih objekata nalazi voda.

Možda najbolja potvrda o razmjerama poplave u Prijedoru došla je nakon objave video snimka Helikopterskog servisa Republike Srpske čija letjelica je danas oko 10:40 časova nadletjela Prijedor a snimci su objavljeni na Youtube i Facebook stranicama.

Vodostaj Sane je danas počeo da opada ali slabim tempom, tako da mještane Raškovca i u narednim danima čeka voda oko kuća i pomoćnih objekata, u baštama i plastenicima, na njivama…

Tekst i foto – www.prijedordanas.com