os vuk karadzic-prvo mjesto regionalno takmicenjeProtekle subote, 18. aprila, u sportskoj dvorani u Kozarskoj Dubici održano je Regionalno takmičenje u malom fudbalu za Osnovne škole na kojem se takmičilo 7 ekipa sa prijedorske regije.

Titula najbolje ekipe i plasman na Republičko takmičenje pripala je mladim fudbalerima Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Omarske.

U prvom kolu mladi Omarščani su pobijedili OŠ „Desanka Maksimović“ Prijedor sa 5:0 i time im se revanširali za poraz u finalu gradskog takmičenja. Strijleci u ovom meču bili suraspoloženi Milan Vračar Milan-4 gola i Danilo Marmat-1 gol.

Polufinale je donijelo odličan meč sa OŠ „Danilo Borković“ iz Gradiške koji je završen 2:2 iako je Vračar imao sjajnu šansu na samom kraju susreta. Precizni sa penala su bili Vračar, Marmat i Jokić, dok je golman Radanović odbranio jedan penal pa je škola prošla u veliko finale.

Ekipa OŠ „Vuk Karadžić“ Omarska u finalu se susrela sa ekipom OŠ „Sveti Sava“ Novi Grad.

Omarščani su vodili sa 2:0 golovima Marmata, mladi igrači iz Novog Grada su izjednačili na 2:2 da bi minut prije kraja susreta „džoker“ sa klupe Milan Delić postigao gol za pobjedu i veliko slavlje dječaka iz OŠ „Vuk Karadžić“.

Ovim trijumfom obezbijeđeno je učešće na Republičkom takmičenju u malom fudbalu koje će biti održano u Prijedoru 21. i 22. maja.

Za ekipu OŠ „Vuk Karadžić“ Omarska su nastupali: Radanović Dario (najbolji golman turnira), Jokić Marko, Gavranović Ognjen, Marmat Danilo, Vračar Milan(najbolji igrač turnira koji je finalnu utakmicu igrao sa povredom ruke), Obradović Đorđe i Delić Milan.

Ekipu je odlično spremio i vodio nastavnik Goran Samardžić.

Treba reći da svi dječaci koji su nastupili za OŠ „Vuk Karadžić“ treniraju u omladinskim kategorijama drugoligaša RS, ekipe „Omarske“, dok je Marmat član „Radnika Urije“ Prijedor.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – OŠ „Vuk Karadžić“ Omarska