glas-porodica kantarPorodica Kantar iz Prijedora apeluje na građane da pozovu “m:telov” humanitarni broj 1416 i tako doniraju jednu marku za liječenje njihovog sina Dragana, koji boluje od Kronove bolesti i tumora na tankom crijevu.

Pomajka Mara ističe da dvadesetčetvorogodišnji mladić boluje od neizlječive bolesti, te da su mu svakodnevno potrebni lijekovi i dijetalna hrana za koju nemaju novca.

– Kronova bolest je zapaljenje crijeva, a Dragan je bolestan već tri godine. Operacija nije zakazana, ali ako mu se stanje naglo pogorša, ljekar može reći da sutra mora na operaciju – objašnjava Mara Kantar.

Prema njenim riječima, mladić se liječi na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, a preglede kod privatnog ljekara plaćaju iz svog džepa.

– Doktoru platimo i do 700 evra, pa odlazimo u Beograd kad prikupimo novac. Ljekar je odličan, ali je i sam odlazak u Beograd skup – navodi Draganova pomajka.

U ovoj porodici niko nije zaposlen, a kada otac, koji je po struci građevinac, nema povremenih poslova snalaze se kako znaju, jer i Mara boluje od nekoliko različitih bolesti.

– Teško se snalazimo za novac. Građani osim na ovaj broj mogu i da nam doniraju novac putem prijedorskog Udruženja “Hljeb života”, koje nam pomaže – navela je ona.

Zahvalila je donatorima iz Mostara koji su im nedavno dostavili paket lijekova i podsjetila da je humanitarni broj aktivan do 30. aprila.

Glas Srpske