Omarska je u okviru 28.kola savladala Famos sa 2-1 i napravila veliki korak u borbi za opstanak.

Omarska je bila bolja svih 90 minuta, uglavnom se igrala viktorija pred golom ostiju, ali je na kraju do pobjede došla u poslednjim trenucima utakmice golom Milana Vračara.

Svjesna značaja utakmice, Omarska je od prve minute krenula ofanzivno, faktički sa četiri napadača. Već u devetoj minuti, Rastoka je idealno ubacio loptu sa lijeve strane, a Jaćimović je zakucao loptu u mrežu Famosa i Omarska je povela sa 1-0.

Nije Omarska stala ni nakon gola, već je nastavila sa opsadom gola Famosa. Bilo je mnogo prilika, opasnih situacija, ali bez realizacije.

Vrijedi izdvojiti priliku Jaćimovića u 14 minutu. Bio je sam pred golmanom Rončevićem, odlično šutirao,ali je golman Famosa još bolje intervenisao.

U 30.minutu najljepši trenutak utakmice. Vračar je napravio sjajnu minijaturu, šutirao iz voleja, ali je lopta pogodila stativu i ostalo je 1-0 za Omarsku.

Burno je bilo i u 32. minutu kada su domaći tražili penal zbog prekršaja nad Anđićem, ali je sudija Vukojević samo odmahnuo rukom. U 43. minutu, gosti postižu gol, koji ej poništen zbog ofsajda. Uglavnom, Omarska je propustila veliki broj prilika i sa samo 1-0 otišla na odmor.

U drugom poluvremenu, viđena je ista situacija na terenu. Omarska je čitavo vrijeme atakovala, pokušavajući doći do drugog gola, a gosti su se opredjelili za odbranu. Omarska je izvela veliki broj centaršuteva, udaraca iz daljine , viđeno je mnogo gužvi u šesnaestercu, ali lopta nije htjela u gol. Najbolju priliku je propustio Jaćimović u 66.minutu kada je izašao sam pred Rončevića, ali je šutirao pored gola.

I onda u 77. minutu kazna. Gosti su izveli sjajnu kontru, proradila je japanska veza. Jošikava je idealno proigrao Nakagakija koji je izašao sam pred Vujičića i savladao ga, te donio svom timu izjednačenje. Fudbalski rečeno, Omarska je kažnjena za sve promašaje.

Ipak, nije Omarska potonula. Nastavila je sa napadima i u 88.minutu Kopanja je probio po desnoj strani, odigrao povratnu loptu u srce šesnaesterca, a tu se na pravom mjestu našao Vračar i preciznim udarcem savladao Rončevića i tako donio pobjedu Omarskoj za veliko slavlje igrača i navijača. Teška, ali sasvim zaslužena pobjeda Omarske, jer bi bila zaista velika nepravda da Omarska danas nije pobjedila nakon svega viđenog na terenu.

Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola, a Omarska trenutno ima 6 bodova više od Tekstilca i Podrinja. Ništa još nije riješeno, potreban je svaki bod.

Omarska u sledećem kolu gostuje kod Radnika u Bijeljini. Taj susret će se zbog Đurđevdana igrati u petak pod svjetlošću reflektora.

Omarska: Famos 2-1

Jaćimović ‘9, Vračar ‘87 – Nakagaki ‘77
Sudija: Vukojević Darko (Doboj)
Gledalaca: 900
Žuti kartoni: Grahovac, Kopanja, Zdjelar, Romanić B. (Omarska)

Omarska
Vujičić, Stojnić, Banović, Ratković M (Krecelj), Anđić, Grahovac, Vračar (Zdjelar), Rastoka, Panić (Šunić), Jaćimović, Kopanja
Trener: Zlatko Jelisavac

Famos
Rončević, Ćeha, Bjeloš (Pavlović), Vranešević (Mitrašinović), Yoshikawa, Perović (Škrba), Hadžibegović, Tešanović (Minić), Nakagaki, Novković (Drakul), Blažić
Trener: Šešlija Milomir

Fk Omarska