Sutjeska (Foča): Omarska 3:2

Stanojević ‘8, Mojović ‘45, Jolović ‘57 – Šunić ‘63, Jaćimović 90+3’
Sudija: Tešanović Nikola (Istočno Sarajevo)
Gledalaca: 100
Žuti kartoni: Mihajlović, Dačević, Milutinović, Bonić, Ivanović M (Sutjeska) Kopanja (Omarska)

Sutjeska:
Pajević 6,5, Ivanović Vide 7 (Jolović 7), Radović 8, Mojović 7,5 (Ivanović Marko -), Milutinović 7, Mihajlović 7, Obrenović 7 (Vladičić -), Dačević 7, Ateljević 7, Ristović 7 (Rašević 6,5), Stanojević 7 (Bonić 6,5)
Trener: Miljan Radanović

Omarska:
Vujičić 6, Ratković 6 (Šunić 7), Zdjelar 6 (Banović 6,5), Romanić B 6, Rastoka 6,5, Grahovac 6 (Radulj -), Anđić 6, Stojnić 6, Kopanja 6,5, Kopanja 6,5, Jaćimović 6, Vračar 6 (Trkulja -)
Trener: Zlatko Jelisavac

Omarska nije uspjela na teškom gostovanju u Foči doći do vrijednih bodova. Možda se očekivala nešto opuštenija i lošija ekipa Sutjeske, ali su domaći danas odigrali odličnih 60. minuta i zasluženo slavili.

Sutjeska je povela već u 8.minutu. Radović je asistirao, a Stanojević je pogodio mrežu Omarske za 1-0. Nakon toga, Omarska je pokušavala nametnuti igru, ali bez opasnosti po gol domaćina. Sa druge strane, Mojović je dva puta šutirao sa distance, ali bezuspješno. U poslednjim trenucima prvog poluvremena, golman Vujičić je u šesnaestercu srušio Ristovića, a sudija Tešanović je pokazao na penal. Siguran izvođač najstrože kazne je bio Mojović, pa se na poluvrijeme otišlo sa prednošću domaćina od 2-0.

U 57.minutu Vujičić je loše plasirao jednu loptu, koja dolazi do igrača Sutjeske, a tu grešku kažnjava Jolović koji postiže i treći gol za domaćine, i tada se činilo da je meč odlučen, te su oba trenera izvršili dosta izmjena. Međutim, mladi igrači Omarske unijeli su dosta svježine i malo je nedostajalo da Omarska napravi potpuni rezultatski povratak.

U 63. minutu Kopanja je dobro probio po lijevoj strani, centrirao u šesnaesterac, a tamo se na pravom mjestu našao Šunić i smanjio na 3-1. Nažalost, Omarska nije uspjela na vrijeme postići i drugi gol i unervoziti domaćina. Tek u sudijskoj nadoknadi, dobra akcija Omarske, Jaćimović je izašao sam pred golmana Pajevića i rutinski ga savladao ga te smanjio na 3-2. Ipak, sudija Tešanović je odmah odsvirao kraj i nije bilo vremena za izjednačenje.

Nema vremena za jadikovanje, osjeća se veliki grč kod igrača, jer svi žele da u jubilarnoj godini izborimo opstanak u eliti Republike Srpske. Sad je možda najbitnije naći jedanaest najstaloženijih koji će se moći izboriti sa sve većim i većim pritiskom, a raduje činjenica da su danas i mladi igrači pokazali da se i na njih može ozbiljno računati.

Već u nedjelju u Omarskoj gostuje razigrani Famos u utakmici u kojoj Omarska više nema pravo na grešku.

Fk Omarska