srna-sds prijedor-beric predsjednikPredsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke /SDS/ Dušan Berić izabran je juče ponovo na tu dužnost koju obavlja od decembra 2013. godine.

Berić je na izbornoj skupštini prijedorskog odbora SDS-a dobio 132 glasa, a njegovi protivkandidati Arijana Elenkov 65 i Dalibor Majkić 17 glasova.

Skupštini prijedorskog odbora SDS-a prisustvovalo je 223 od ukupno 247 članova.

Berić, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je da najvećim ličnim uspjehom u svom političkom djelovanju smatra podjelu 4.500 lokacija Srbima izbjeglim u Prijedor koje je učinila opštinska vlast SDS-a 1999. godine.

“Na lokalnim izborima 2016. godine naš cilj je 9.000 glasova i najmanje osam odbornika, što je polovina skupštinske većine u Skupštini grada Prijedora”, najavio je Berić.

Član Glavnog odbora SDS-a Ratko Stojić rekao je da će Dušan Berić biti kandidat SDS-a za gradonačelnika Prijedora na lokalnim izborima 2016. godine i pozvao članstvo da već od danas učestvuju u promociji svoga kandidata za prvog čovjeka u gradu na Sani.

Potpredsjednik SDS-a Borislav Bojić rekao je da je prijedorski SDS na posljednjim opštim izborima ostvario očekivane rezultate u skladu sa procjenama republičkih organa stranke.

On je naveo da je SDS stranka sa, kako je rekao, najboljom perspektivom kada je u pitanju politička scena Republike Srpske.

Osim predsjednika Gradskog odbora SDS-a Prijedor, danas su na mandat od četiri godine izabrani i članovi ovog odbora, kao i predstavnici za republičku skupštinu SDS-a.

Redovna izborna skupština počela je minutom ćutanja za borce poginule u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i za žrtve Jasenovca.

SRNA