gradski stadionRudar-Prijedor u 19. kolu prvenstva Prve lige Republike Srpske biće i zvanično prvi put domaćin na Gradskom stadionu.

Naime, zbog renoviranja prvo pomoćnog terena na koji je stavljena trava sa glavnog, da bi on dobio novu podlogu, „rudari sa Sane“ su svoje rivale do sada dočekivali u Omarskoj, a potom u Ljubiji, dok u subotu u Prijedor stiže višegradska Drina HE.

-Konačno smo na našem terenu, na kojem smo posljednji put trenirali prije osam mjeseci. Za sada je i za nas nepoznanica, prilagođavaćemo se, ali sigurno smo ga se uželjeli, a vjerujemo i naši vjerni navijači ambijenta koji je prirodan jednom klubu. Naravno i ljepši, a vjerujem da ćemo na otvaranju ostvariti pobjedu, jer ukoliko želimo da ostanemo u trci za prvo mjesto moramo do kraja prvenstva u svakoj utakmici da idemo na tri boda – priča ofanzivni „vezista“ Siniša Radoja.

Svakako da od zahvalnog Repe, kako ga oslovljavaju saigrači, s obzirom na činjenicu da je, iako na njega takav teret nije trebao da bude nametnut, nosi epitet prvog strijelca sa sedam golova u 17 mečeva, uz kapitena Vedrana Kantara, simpatizeri zeleno-crnih najviše očekuju i da su im glavne uzdanice.

-Neće nam biti nimalo lako protiv Višegrađana. Dobro ih poznajem. Igraju u gostima čvrsto, zatvoreno, sa jakom odbranom, sa dvojicom brzih igrača, traže šansu da u kontranapadima pokušaju da postignu gol. Ipak, uzdajemo se i u našu vrijednost, posebno što ćemo igrati gotovo u najjačem sastavu. Povratak kući želimo da obilježimo pobjedom. Ujedno i da nam bude stimulans da o svojoj sudbini sami odlučujemo – kaže Radoja.

Naime, šef stručnog štaba Priejdorčana neće moći da računa samo na Dragana Ristića, koji je isključen po završetku utakmice u Janji protiv Podrinja, ali su u kombinaciji za najbolju postavu Filip Arežina i Siniša Saničanin, pošto su se oporavili od povreda. Jesenas j Rudar-Prijedor slavio u „Andrićevom gradu“ sa 3:1, pa nema razloga da se, poslije tri kola u kojima su „vezali“ dva poraza i remi, njegovi prvotimci ne nadaju da će još jednom slaviti. Ulaz protiv Drine HE na tribine Gradskog stadiona je slobodan.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com