Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRBRS) nastavila je s aktivnostima snažne promocije potencijala Republike Srpske, s ciljem privlačenja kvalitetnih stranih ulaganja.

Dražen Vrhovac, v.d. direktora IRBRS, boravio je u dvodnevnoj posjeti Beču, gdje je zajedno sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Beču Mladenom Filipovićem, a na poziv austrijskih privrednika, održao tri sastanka s privrednicima, koji su pokazali veliko interesovanje za ulaganje u Republiku Srpsku i naše opštine.

Vrhovac je austrijske privrednike upoznao s aktivnostima koje IRBRS sprovodi na polju privlačenja stranih investicija, te im predstavio investicione profile Republike Srpske i profile naše 64 opštine.

– Ovo je naša druga posjeta Beču. Izuzetno sam zadovoljan ovim sastancima, ali i ishodom prošlogodišnjih susreta koji su rezultirali konstantnim pozivima i interesovanjem iz Austrije, kao i dolaskom jedne austrijske kompanije na pregovore u Prijedor. Mnoge privrednike smo, u skladu s afinitetima za ulaganje, spojili sa predstavnicima naših lokalnih zajednica – rekao je Vrhovac.

Tokom sastanaka bilo je riječi i o međunarodnom privrednom forumu, koji će Investiciono-razvojna banka Republike Srpske organizovati na jesen u Banjaluci, a za koji su do sada interesovanje, osim austrijskih, pokazali i investitori iz Italije, Mađarske i Ruske Federacije.

U sklopu posjete Beču Vrhovac je, na poziv ambasadora BiH pri OEBS Siniše Bencuna, prisustvovao i prijemu u Muzeju vojne istorije za više od 150 zvanica iz diplomatske zajednice u Beču, a koji je uslijedio nakon što je održana zatvarajuća plenarna sjednica u okviru četvoromjesečnog predsjedavanja BiH Forumom za bezbjednosnu saradnju (FSC) u okviru OEBS sa sjedištem u Beču.

srpskainfo.com