Članice Plesnog studija “Top DAnce” Tea Jovanić, Ilea Vuković, Martina Đaković, Lidija Lipovac, Nada Studen te mlada vokalna solistkinja Katarina Balaban predstavljaće Prijedor na ovogodišnjem dječijem muzičkom takmičenju televizijskog progama “Ritam Evrope”.

Ove mlade Prijedorčanke pobjednice su današnje audicije koja je održana po treći put u ovom gradu i koja je okupila dvadesetak talentovanih mladih pjevača i plesača.

Da je riječ o takmičenju koji privlači mlade i talentovane plesače i pjevače potvrđuje podatak da su Tea, Ilea i Katarina i prošle godine predstavljale Prijedor i plasirale se među tri najbolje ekipe.

Kao i one, tako i Lidija Lipovac, koja je na ovom takmičenju Prijedor predstavljala 2021. godine, potražiće svoju novu šansu za osvajanje prvog mjesta na ovogodinjem takmičenju koje će biti održano u oktobru ili novembru u Gradišci.

“Bilo mi je jako interesantno i lijepo, baš smo se fino provele, osvojile smo tada drugo mjesto tako da mislim da će opet biti jako interesantno , a plesom se bavim već šest godina” izjavila je novinarima Lidija Lipovac.

Šef protokola i organizacije televizijskog programa “Ritam Evrope” Lazar Veselinović potvrdio je novinarima da je ovo treća godina za redom kako grad Prijedor učestvuje i podržava svoju djecu i omladinu da se talentovani u pjesmi i plesu dalje negde profilipu kroz ovaj program.

“Ove godine ćemo imati svoje kampove u Gradišci koji je grad domaćin i gdje će doći predstavnici 20 gradova i opština, učesnika ovogodišnjeg takmičenja iz Republike Srpske. To je rekordan broj, ranije ih je bilo 12, a to samo govori o kvalitetnom radu sa omladinom koja želi da na ovaj nači stiče nova znanja, nove prijatelje i nova iskustva u sferama koje ih interesuju”, rekao je Veselinović.

Inače, pored promocije mladih talenata uzrasta od 12 do 21 godine, ovo takmičenje, koje nazivaju i malom “Evrovizijom”, prilika je za promociju lokalne zajednice iz koje dolaze učesnici.

Grad Prijedor omogućiće besplatnu pripremu takmičarima, koji će se predstaviti plesom, koreografijom i pjevačkim sposobnostima.

Prenos takmičenja realizuje Radio televizija Republike Srpske, a domaćin događaja je grad pobjednik ovog televizijskog prenosa na prethodnom takmičenju, čiji predstavnici kao pobjednici imaju obezbijeđeno putovanje i posjetu državi čiju zemlju predstavljaju pjesmom koju izvode.

Prošlogodišnji pobjedik je ekipa iz Gradiške, koja je za nagradu osvojila putovanje u Španiju, državu čiju su pjesmu izvele na takmičenju “Ritam Evrope” u Kotor Varošu.

prijedorgrad.org