Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obišao je danas Osnovnu i srednju muzičku školu “Savo Balaban” gdje je sa direktorom škole Aljošom Novakovićem razgovarao o realizovanim i novim projektima kojima se stvaraju bolji uslovi za školovanje 385 učenika, koliko ih pohađa ovu školu.

Povod obilaska je bila nabavka dva nova instrumenta, za koje je iz budžeta grada izdvojeno 55.000 KM.

“Riječ je o polukoncertnom klaviru austrijske marke “Furih” i harmonici italijanske marke “Bugari armando” što je jedan potez i gest našeg gradonačelnika i ispred Gradske uprave na kojem su veoma zahvalni i profesori i učenici”, izjavio je Novaković novinarima.

On je dodao da je stručnim uvidom u činjenično stanje školskih instrumenata utvrđeno da su klaviri stari preko 70 godina.

“Ne možemo da zaboravimo raniju rekonstrukciju škole, ali nešto ovako se nije desilo od 1955.godine od kada je škola osnovana tako da smo sa velikom radošću dočekali ove nove instrumente koji će pomoći djeci da vježbaju kako bi nas kao kulturni i koncertni ambasadori našeg grada što bolje predstavljali, a to ne mogu bez dobrih instrumenata”, izjavio je Novaković.

Gradonačelnik Slobodan Javor istakao je dobru saradnju sa rukovodstvom ove škole čijim se posvećenim radom, ali i zahvaljujući učenicima ove škole, za ime našeg grada čulo i na republičkom i međunarodnom nivou.

“Održali smo više sastanaka kako bismo utvrdili šta je to što je neophodno školi i usaglasili smo se da je potrebna restauracija klavira i harmonike.Grad Prijedor je iz budžeta grada izdvojio 55.000 KM, škola je sprovela javnu nabavku i danas imamo dva nova instrumenta kako bi učenici ovdje mogli da kvalitetno stiču nova znanja i vježbaju”, izjavio je Javor.

On je dodao da Grad Prijedor želi da podrži ovu školu i da se, iako svi pričamo o kulturi, malo bavimo kulturom.

“Ovo je jedan potez kojim smo željeli da svim učenicima koji pohađaju ovu školu omogućimo adekvatne uslove kako bi postigli što bolje rezultate i iskreno se nadam da ćemo nastaviti saradnju i da ćemo izdvojiti još sredstava za projekte koji su pred nama”, zaključio je Javor.

prijedorgrad.org