Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izrazio je apsolutnu podršku odluci Vlade Republike Srpske i funkcionera Srpske, prvenstveno predsjednika Milorada Dodika, o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH.

“Bez obzira da li je neko u vlasti ili opoziciji, kada vidite godinama unazad odnos prema Republici Srpskoj i prema srpskom narodu, kada pogledate antidejtonsku politiku za koju se zalažu i britanska i američka ambasada i njihove diplomate, jasno je da je ova odluka opravdana i, mogu slobodno reći, očekivana”, rekao je Javor novinarima u Prijedoru.

On smatra da svakom ko ima neprijateljski odnos prema Republici Srpskoj i srpskom narodu treba uskratiti komunikaciju i saradnju sve do onog momenta dok se taj odnos ne promijeni.

“Svako ko je dobronamjeran, svako ko ima želju da sarađuje sa nama u Republici Srpskoj, da poštuje Dejton, da poštuje Ustav, mi idemo ispruženim rukama prema njima. Znači, apsolutna podrška i pratićemo zaključke i odluke koje usvoji narodna skupština i po tome ćemo postupati”, dodao je Javor.

Vlada Republike Srpska usvojila je juče Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja.

ATV BL – SRNA