Muškarac je poginuo nakon što ga je udarila lokomotiva u blizini putnog prelaza “Topolik” u Prijedoru, saopšteno je iz Željeznica Republike Srpske (ŽRS).

U saopštenju je navedeno da se nesreća dogodila u 11.37 časova, kada je “na muškarca koji se neovlašteno kretao prugom u blizini putnog prelaza naletjela dizel lokomotiva”.

“Mašinovođa ‘Željeznica Republike Srpske’ je vidjevši muškarca koji se kreće prugom, više puta davao zvučni signal, međutim tragedija se nije mogla izbjeći jer se muškarac nije sklanjao sa kolosijeka”, navodi se u saopštenju.

“Željeznice Republike Srpske” izražavaju žaljenje i upućuju saučešće porodici stradalog.

Iz ove kompanije navode da su na lice mjesta izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, službe Hitne pomoći, Okružno javno tužilaštvo i Komisija “Željeznica Republike Srpske”.

Uviđaj je završen, a redovno saobraćanje vozova na pruzi Prijedor-Omarska uspostavljeno je u 14.59 časova.

Putni prelaz “Topolik” osiguran je saobraćajnim znakovima na putu i trouglom preglednosti.

Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbjedno nastave vožnju nakon prelaska pruge.

Iz ove kompanije navode da je danas u 11.00 časova između stanica Čelinac – Jošavka došlo do loma druge osovine na pružnom vozilu.

“Bezbjednost željezničkog saobraćaj ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, a željeznički saobraćaj na pruzi Čelinac-Jošavka zatvoren je dok traju radovi na otpremanju pružnog vozila”, navodi se u saopštenju.

nezavisne.com
Foto – ŽRS RS