adnan zilic bokserČlan Fight Cluba“Winner“ Prijedor Adnan Žilić sutra boksuje u Banjaluci predmeč uoči borbe za WBU svjetsku titulu koji je na programu 2. maja u Minhenu.

-Nisam očekivao ovaj meč ali morao sam ispuniti ono što je Savez tražio a to je ovaj meč. U banjalučkom „boriku“ odmjeriću snage u osam rundi sa Sinišom Legenom iz Srbije koji do sada u karijeri ima 7 pobjeda i 4 poraza – kaže Žilić.

Uz dogovor sa menadžerom Mirkom Skokom, Žilić je odlučio da mu ova borba bude posljednja u srednjoj kategoriji.

-Nakon ovog meča prelazim u polutešku kategoriju. Pošto sam držao titule u dvije različite kategorije(laka i srednja) to je zahtijevalo veliki napor da po tri puta godišnje moram gubiti/dobijati po 13 kilograma. Kako bi moj organizam bio što spremniji za mečeve, fokusiraću se ubuduće na samo jednu, polutešku kategoriju – dodaje Žilić.

Inače, na večeri boksa u Banjaluci koja počinje u petak od 20 časova boriće se i Goran Delić, Marko Čolić te Emil Markić.

Adnan Žilić je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri imao 21 meč,13 pobjeda(12 nokautom) i 8 poraza, a nalazi se u seriji od pobjeda zaredom.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – John Borg