kup grada-fsa-gomjenica (1)Fudbaleri Gomjenice, lidera u prvenstvu Četvrte lige FSP Prijedor, priredili su još jedno iznenađenje u Kupu grada Prijedora.

Poslije eliminacije drugoligaša Republike Srpske Omarske na njenom terenu, i na stadionu „Poljana“ bili su bolji od regionalnog ligaša, ekipe FSA, pošto su je izbacili iz daljeg takmičenja, odnosnu u četvrtfinalu, boljim izvođenjem penala (5:3), a susret je u regularnom toku završen neriješenim rezultatom 1:1.

Zasluženo se tim koji vodi trener Mile Kotaran našao u samoj završnici, jer je od 38. minuta imao igrača manje u polju, kada je nakon drugog žutog kartona isključen Đorđe Kreća, a čini se da je taj momenat bio presudan da gosti prikažu više želje i htijenja i na kraju u „penal-ruletu“ to im se i vratilo na najbolji mnogući način. Ali i da je rival otišao dalje, s obzirom da je imao više od igre, sa brojčanom nadmoćnošću, to bi bio i logičniji rasplet u ovom meču.

kup grada-fsa-gomjenica (3)Ekipa FSA je stekla prednost u 26. minuti. Miloš Stević je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara iskosa, uz pomoć jednog protivničkog igrača, koga je lopta zakačila na putu, zatresao mrežu.

Nastavak je bolje otvorila Gomjenica, u 48.minuti Igor Mršić je izveo „slobodnjak“, gotovo sa iste udaljenosti, ali sa sredine terena i pogodio desni ugao nemoćnog Mensura Medića, koji se ispružio koliko je dug, ali nije mogao da stigne do lopte.

Najslabiji akter utakmice bio je sudija Milan Joškić. Ako su Gomjeničani tražili penal u prvom poluvremenu, i ne može mu se zamjeriti da je postupio po slobodnom sudijskom uvjerenju, međutim, imao je neujednačen kriterijum u dodjeli kartona. Zanimljiv je detalj iz drugog dijela, kada je golman Medić, „zakačivši“ jednog saigrača, pri intervenciji ispustio loptu do koje je želio da dođe Branislav Kajtez, da bi potom „požutio“.

Prilikom udaraca sa „bijele tačke“ u junaka je „izrastao“ korpulentni Dejan Lajić. Čuvar mreže Gomjenice zaustavio je već u prvoj seriji šut kapitena rivala Miloša Rudaka, svi ostali izvođači do kraja bili su sigurni, uključujući i golmana domaćina Milomira Novakovića, koji je ovaj put zaigrao, ušavši na teren, kao jedini rezervni igrač.

kup grada-fsa-gomjenica (2)FSA-Gomjenica 1:1(1:0) penalima 3:5

Prijedor
Stadion „Poljana“
Gledalaca: 100
Sudija: Milan Joškić (Prijedor) 5
Strijelci: Stević u 26. za FSA, a I.Mršić u 48.minuti za Gomjenicu
Strijelci iz jedanaesteraca: Stević, Karupović i Novaković za FSA, a Kajtez, Dragić, Bjelobrk, Tadić i I.Mršić za Gomjenicu
Žuti kartoni: Bilaković (FSA), Bjelobrk, Kreća, Vasiljević, Kajtez (Gomjenica)
Crveni karton: Đorđe Kreća (Gomjenica) u 38.minuti (drugi žuti)

FSA:
Medić 7,5, Rudak 6,5, Rečević 6, Runić 6, Bilaković 6, Karupović 7, Stević 7, V.Mršić 6 (od 42.Novaković), Čačić 7, H.Kaltak 7, Došenović 6,5

GOMJENICA:
Lajić 7,5, Čorokalo – (od 28. Vasiljević 7, od 74. Prvanović -), Bjelobrk 7, Dragić 6,5, Tadić 7, Đurkić 6,5, Pantoš 6,5, Milošević 6,5 (od 54. Jarić 6,5), Kreća 5,5, I.Mršić 7,5, Kajtez 7

Igrač utakmice: Dejan Lajić (Gomjenica)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
kup grada-fsa-gomjenica (4)