Sedmi mart, Međunarodni dan sjećanja na stradale policijske službenike globalna policijska zajednica obilježava solidarnim okupljanjem i odavanjem priznanja policijskim službenicima širom svijeta koji su dali svoje živote u ime opšte bezbjednosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obilježiće ovaj dan u utorak, 07. marta 2023. godine odavanjem počasti policijskim službenicima koji su život izgubili na dužnosti. Tim povodom planirane su sljedeće aktivnosti:

-U 07,45 časova kadeti 23. klase Policijske akademije i 9 klase za Specijalnu antiterorističku jedinicu postrojiće se ispred Uprave za policijsku obuku i na jutarnjoj zapovijesti odaće počast stradalim pripadnicima MUP-a (Bulevar vojvode Živojina Mišića 10A).

-U 10,00 časova direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević će sa načelnikom Policijske uprave Prijedor položiti vijenac na grob Radenka Bašića, načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor koji je ubijen u martu prošle godine, a u 10,15 časova cvijeće će položiti na grob Slađenka Tubina koji je ubijen u aprilu 2019. godine.

-U 12,00 časova ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan će sa načelnikom Policijske uprave Zvornik Aleksandrom Vasiljevićem položiti vijenac na spomen obilježje Draganu Đuriću u PU Zvornik, policijskom službeniku PU Zvornik koji je ubijen 2015. godine.

MUP RS