Okružno javno tužilaštvo Prijedor optužilo je M.D. (52) iz Novog Grada da je kao vozač nisana iz nehata usmrtio biciklistu B.LJ. (64) iz Prijedora.

Kako se navodi u optužnici, nesreća se dogodila 10. aprila 2018. godine na magistralnom putu Prijedor – Novi Grad, u mjestu Brezičani.

U SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI POGINUO PRIJEDORČANIN – FOTO

Tereti se da je u zaseoku Milašinovići, pri brzini većoj od predviđene, izazvao saobraćajnu nesreću i usmrtio biciklistu.

Biciklista je išao nekategorisanim putem iz smjera Milašinovića u smjeru magistralnog puta, a u optužnici se navodi da je biciklista bio u stanju srednjeg pijanstva.

Kako se dodaje, biciklista se dolaskom na raskrsnicu uključio na magistralni put skrećući lijevo, pa biciklom prešao na desnu stranu kolovoza, kojom je optuženi išao u pravcu Prijedora.

TEŠKA SAOBRAĆAJKA KOD BREZIČANA: POGINUO BICIKLISTA

Prednjim lijevim dijelom auta udario je u bočnu desnu stranu bicikla, pa je biciklista nabačen na automobil, a potom odbačen oko 50 metara.

Zadobio je višestruke povrede, od kojih je na mjestu nesreće preminuo.

“Dakle, iz nehata, kao učesnik u saobraćaju na putevima, nije se pridržavao saobraćajnih propisa i tako je ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi, pa je nastupila smrt jednog lica, čime je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja”, navodi se u optužnici.

nezavisne.com