sinisa sanicanin-ceska 1U periodu od 14. do 22. aprila, talentovani fudbaler „Rudar-Prijedora“ Siniša Saničanin boravio je u Češkoj.

Ovaj mladi Prijedorčanin bio je dio jednog kombinovanog tima kojeg je mladi trener Ljubiša Vrhovac iz Laktaša vodio u Češku gdje su odigrali tri prijateljske utakmice.

Radi se o igračima koji su rođeni 1995. i 1996. godine a koji dolaze iz Banjaluke, Novog Grada, Laktaša, Prijedora, ali i iz Francuske, Gane a svi mečevi su igrani protiv U-19 selekcija poznatih klubova iz Češke.

Prvi meč ova kombinovana ekipa imala je protiv „Slovana“ iz Libereca i poražena je sa 2-1. U drugom susretu sastali su se sa „Mladom Boleslav“ od koje su izgubili sa 3-0 dok su u trećem duelu za protivnika imali „Bohemians“ iz Praga koga su pobijedili sa 3-0.

„Moram da se zahvalim treneru Vrhovcu koji me pozvao da budem dio jedne ovakve ekipe koja je odigrala tri jake provjere. Zadovoljan sam svojom igrom naročito u prvom susretu, iako uvijek može bolje, a posebno sam ponosan činjenicom da sam na sve tri utakmice nosio kapitensku traku“, rekao je Saničanin dodajući da će mu ovo iskustvo dati novi motiv za dalji rad i dokazivanje, prije svega u matičnom klubu „Rudar-Prijedoru“.

„Bilans od dva poraza i jedne pobjede je dobar kada se uzme u obzir da smo prvi put igrali zajedno. Mislim da smo pokazali zavidno fudbalsko znanje u susretu sa ekipama koje su u punom takmičarskom pogonu i igraju jednu veoma ozbiljnu U-19 ligu u Češkoj gdje se sve više ulaže u rad sa mlađim kategorijama“, sumirao je utiske Siniša Saničanin istakavši da mu je ovaj boravak i igranje utakmica u Češkoj bio najljepši poklon za njegov 19. rođendan koji proslavlja ovih dana.

sinisa sanicanin-ceska 2Koordinator Omladinskog pogona FK „Rudar-Prijedor“ Veljko Janjetović slaže se sa konstatacijom da Siniša Saničanin ima dobre preduslove da postane odličan igrač.

„Siniša ima neosporan talenat i sada je na njemu da se dokaže u seniorskoj konkurenciji i prikaže se u najboljem svjetlu jer je do uspjeha potrebno dosta mukotrpnog rada. Prema informacijama koje smo dobili od trenera Vrhovca, koji ga je i poveo u Češku, Saničanin je na najbolji mogući način predstavio i sebe i Rudar-Prijedor, a već postoje određeni menadžeri i timovi koji se raspituju o njemu“, rekao je Janjetović.

Tekst – Aleksandar Drakulić
Foto – Siniša Saničanin
sinisa sanicanin-ceska 3