Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv četiri muškarca zbog pet teških krađa u Prijedoru, objavilo je ovo tužilaštvo.

Lica čiji su inicijali D.G. i D.M. optuženi su da su ove krađe počinili 2019. i 2020. godine.

Oni su optuženi da su provalili u kuću oštećene K.B. u Briševu i ukrali stvari ukupne vrijednosti oko 700 KM – četiri vreće za spavanje, tri ćebeta, plinski rešo i bocu, fenjer, tuš bateriju, vodokotlić i tri litra likera.

U istom selu su iz kuće oštećenog F.B. ukrali šporet, usisivač, tepih i plinsku bocu, a materijalna šteta nije navedena.

U selu Zecovi su iz kuće oštećene B.R. ukrali električnu kosilicu, produžni kabl, dvije deke, ražanj, usisivač i posuđe, sve u vrijednosti oko 300 KM.

U istom selu lica D.G. i R.R. iz kuće i pomoćnih prostorija oštećenog S.R. ukrali su tri di-vi-di rekordera, tri motorne pile, aparat za pranje auta, kotlić, šerpu, lonac, sataru za meso, ražanj s opremom, alat, produžni kabl, usisivač, auto gumu i makaze za živicu, sve u vrijednosti oko 1.500 KM.

U Gornjim Rasavcima D.G. i R.B, su iz kuće oštećenog R.B. ukrali trimer vlasnika Š.G. vrijedan oko 100 KM.

Članom 226 stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina za onoga ko obijanjem zatvorenih prostorija oduzme tuđu pokretnu stvar u namjeri da je protivpravno prisvoji.

SRNA
Foto – ilustracija