Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je danas da će uskoro biti nastavljeni radovi na sportskim dvoranama u Omarskoj i na Urijama.

On je naveo da su za Omarsku obezbijeđena sredstva i da će u narednih 10-15 dana biti raspisan teder.

“Čim se odabere najpovoljniji ponuđač mi ulazimo u radove i cilj nam je da u što kraćem periodu, s obzirom na to da imamo obezbijeđena sredstva, realizujemo ovaj projekat koji se dugo čeka i vrlo je bitan za Omarsku”, rekao je Javor, odgovarajući na odbornička pitanja na sjednici Skupštine grada.

On je pojasnio da je dvorana na Urijama specifičan projekat i da za njen završetak treba puno sredstava, te da se sa raspoloživim sredstvima može izvršiti asfaltiranje platoa ispred i oko dvorane kako bi se osposobili poslovni prostori koji se tamo nalaze.

“S obzirom na to da u ovom momentu nismo u mogućnosti da obezbijedimo velika sredstva za završetak dvorane, mi smo se potrudili na neki način da sagledamo situaciju i otprilike milion maraka iz klirinškog duga je ostalo neutrošeno, samim tim gledamo šta možemo da uradimo za taj iznos”, rekao je Javor.

On je istakao da je svima bitno da ovaj projekat ugleda svjetlost dana.

“S obzirom na finansijsku situaciju u kojoj se nalazi grad Prijedor i na određene projekte koje smo naknadno usaglasili da su prioritet za naš grad, ovaj projekat je i dalje na čekanju, što se tiče same unutrašnjosti, ali, eto, eksterijer smo odlučili da uradimo kako bi bar na neki način dobio funkciju, odnosno poslovne prostore da osposobimo, gdje bismo dobili određena sredstva koja bi opet mogli uložiti u dvoranu”, dodao je Javor.

SRNA