Terenske ekipe “Elektrokrajine” sanirale su većinu kvarova na srednjonaponskoj mreži koju je prouzrokovao vlažan i težak snijeg, a situacija je najteža na krajem zapadu Republike Srpske gdje je bez napona više desetina sela u opštinama Krupa na Uni, Kostajnica i Novi Grad, rečeno je u ovom preduzeću.

Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov istakao je da su na području Kozarske Dubice i Prijedora sanirani svi kvarovi na srednjenaponskim dalekovodima, te da su radovi usmjereni na pojedinačnu niskonaponsku mrežu.

Jutros je bez napona i više dalekovoda i dionica na području opština Prnjavor (Gornje Brestovo, Palačkovci, Karać, Hrvaćani, Kojin Han i Šibovska), Čelinac (Štrbe, Ukrina i Branešci), Kotor Varoša (Šiprage), Oštra Luka (Kozica i Tramošnja), te u višim seoskim i prigradskim predjelima Banjaluke (Šimići, Subotica, Šargovac-Daljka) – naveo je Klincov.

On je napomenuo da se na području Gradiške trenutno vrši sanacija dalekovoda Berek, Trebovljani, Turjak i Matura.

– Nadležni u `Elektrokrajini` očekuju da će u roku od nekoliko časova većina postojećih kvarova na dalekovodnim pravcima biti sanirana i uspostavljena redovna isporuka električne energije – nalgasio je Klincov.

On je istakao da je u ostalim opštinama distributivnog područja “Elektrokrajine” stanje na srednjonaponskoj mreži stabilno, te se izvode radovi na pojedinim niskonaponskim trafo-područjima.

srpskainfo.com