Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 26.02.2023. godine oko 16,00 časova postupili su po pozivu građanina na broj „122“ koji je prijavio da je na parking prostoru u naselju Svale od strane nepoznatih lica u toku krađa pogonskog goriva iz teretnog vozila.

Intervencijom policijskih službenika na licu mjesta pored teretnog vozila zatečeni su i lišeni slobode B.L. i M.R. iz Prijedora, pored kojih su pronađeni kanisteri sa sadržajem pogonskog goriva i crijevo.

Nad osumnjičenim licima izvršena je kriminalistička orbada tokom koje je utvrđeno da su iz rezervoara kamiona u vlasništvu firme iz Bijeljine otuđili određenu količinu pogonskog goriva čime su počinili krivično djelo „Teška krađa“.

Nakon kompletiranja predmeta protiv B.L. i M.R. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor dostaviće se Izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Policijska uprava Prijedor se zahvaljuje građanima na saradnji i pravovremenom obavještavanju policije o uočavanju događaja koji su od značaja za bezbjednost.

Građani putem besplatnog servisnog broja „122“ mogu prijaviti sva zapažanja koja se odnose na izvršenje krivičnih djela, prekršaja ili drugih radnji kojima se ugrožava bezbjednost građana ili imovine.

PU Prijedor
Foto – ilustracija