studomat-takmicenje preduzetnistvoTreći put za redom Munja Inkubator je organizovao, u hotelu Evropa u Sarajevu, „Poslovni izazov“ (Business Challenge) – dvodnevno državno takmičenje 100 srednjoškolaca iz čitave BiH, ove godine iz 48 škola i iz 31 grada.

Na takmičenju su učenici rješavali izazov tj. poslovni zadatak koji su dobili od stručnjaka i managera. Ovogodišnji zadatak za timove je bio da osmisle lokalnu, profitabilnu i kreativnu biznis ideju, proizvod ili uslugu u oblasti recikliranja!

Timovi učenika su uz pomoć mentora osmislili rješenje zadanog poslovnog problema i prezentovali ga stručnom žiriju i ostalim učesnicima.

Najboljim timom proglašen je tim pod nazivom “Neretva” kog su činili učesnici Hamza Agić i Ajla Mraković iz Sarajeva, Jelena Railić iz Prijedora, Nudžejm Pašić iz Busovače i Ermin Papračanin iz Goražda.

Drugoplasirani je tim pod nazivom “Maglić” kog su činili Elna Biber i Nadina Tanović iz Sarajeva, Goran Ivetić iz Banja Luke, Muhiba Tešnjak iz Gračanice i Amar Handžo iz Mostara, a trećeplasirani je tim sa nazivom “Sana” kog su činili Eldar Berbić iz Sarajeva, Amina Hasečić iz Ilijaša, Dragana Mirković iz Rogatice, Tarik Veispahić iz Kaknja i Dina Osmanović iz Kalesije.

Nagrade za prvoplasirani tim u vidu 5 tableta osigurao je mTel, a sva tri tima će, krajem aprila, predstavljati Bosnu i Hercegovinu na regionalnom takmičenju u Crnoj Gori gdje će poduzetničke snage odmjeriti srednjoškolci iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH.

Studomat.ba