prijedor-izvidjac-izvjestaj (1)Rukometaši Prijedora su u 23. kolu prvenstva Premijer lige BiH doživjeli prvi poraz kod kuće, od lidera na tabeli Izviđača rezultatom 32:33, čime su prekinuli sjajan niz od 11 ovosezonskih (ukupno 16) uzastopnih pobjeda na domaćem terenu, jer je posljednji put sva tri boda iz sportske dvorane „Mladost“ odnijela sarajevska Bosna još 1. marta 2014. godine.

Domaći su prvo poluvrijeme riješili u svoju korist sa 18:15, a u dva navrata imali su po četiri gola viška (16. minut – 10:6; 25. minut – 14:10), a nakon „egala“ do 44. minuta (28:28), tek u finišu prepustili gostima da stignu do takve prednosti (54. minut-28:32) zahvaljujući umnogome golmanu Marku Ivankoviću.

Imali su Prijedorčani šansu i da naprave preokret, pa i poslije dugog napada protivnika mogućnost da za 10 sekundi postignu gol i stignu do izjednačenja, ali od silne želje u tim trenucima u brzini ispala im je lopta pa su poraženi, ali su ispraćeni sa terena aplauzom svojim simpatizera.

-Ostali smo u finišu prvenstva bez Srđana Savića i Stefana Gavrića, ali smo imali pet utakmica bez poraza i željeli da iznenadimo i Izviđača. Međutim, povrijedio se posljednjih dana Beni Škrga, te smo bili primorani da tražimo alternative u igri i zamislima. Čestitam svojim igračima, „ostavili su srce na terenu“, neriješen ishod bio bi najrealniji, ali na kraju gosti su zasluženo slavili pobjedu. Međutim, moram da kažem da smo oštećeni suđenjem i ako su braća Konjičanin najbolji par u BiH to nije dobro po rukomet, demostrirali su tokom cijelog susreta „brutalnu krađu“ na našu štetu, što opet ničim ne umanjuje trijumf protivnika – rekao je „u jednom dahu“ trener rukometaša Prijedora Bojan Unčanin.

Prijedor-Izviđač 32:33(18:15)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 200
Sudije: Amar Konjičanin i Dino Konjičanin (obojica iz Visokog)
Sedmerci: Prijedor 5(5), Izviđač 9(8)
Isključenja: Prijedor 10 minuta, Izviđač 8 minuta

PRIJEDOR:
Beširević-2 odbrane, Bojić 3, Unčanin 10, Miljuš, Vejnović, Popović, Mirković, Kaurin 5, Daničić 7, Selimbegović, Topić, Janković, Balaban, Čutura-8 odbrana + 1 sedmerac, Blagojević 3, Radaković 4
Trener: Bojan Unčanin

IZVIĐAČ:
J.Ereš 11, Mandić 4, Čutura 3, Jarak 1, Boras, Šarac 1, Grbavac 1, M.Pavlak, A.Pavlak 7, Hrstić 3, Rodin 2, I.Ereš-1 odbrana, Ivanković-15 odbrana
Trener: Zdenko Grbavac

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-izvidjac-izvjestaj (2) prijedor-izvidjac-izvjestaj (3) prijedor-izvidjac-izvjestaj (4) prijedor-izvidjac-izvjestaj (5) prijedor-izvidjac-izvjestaj (6)