Mjesno udruženje penzionera Rakelići po 15. put je organizovalo tradicionalno druženje, kojem je prisustvovalo preko 300 pripadnika najstarije populacije.

“Svake godine odazove se sve više penzionera, jer je njima to veče nekakva satisfakcija, da dođu, da zaborave na brojne probleme koji ih prate”, rekao je predsjednik Sretko Tambić, koji je podsjetio da ovo mjesno udruženje okuplja penzionere iz šest sela: Saničana, Rakelića, Gaćana, Miljakovaca, Pejića i Petrova.

Među raspoloženim gostima zatekli smo i dobro poznato lice, Jadranku Rečević, koja je radni vijek provela kao spiker Radio Prijedora, a već tri godine je u zasluženoj penziji.

“Ova druženja oplemenjuju ljude, dođemo malo da se opustimo i uvijek nam je lijepo. Sretnem neka draga lica, igramo, pjevamo i jednostavno uživamo”, rekla je Jadranka.

Druženju su prisustvovali i čelnici gradskog i republičkog udruženja.

Slobodan Brdar, predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora, pohvalio je saradnju s lokalnom vlasti, koja ih na godišnjem nivou pomaže sa 300.000 KM.

Ratko Trifunović, predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske, rekao je da podržavaju druženja penzionera, jer je to za njih jedna od važnijih društvenih aktivnosti.

“Penzioneri imaju dosta slobodnog vremena, a ovakva okupljanja čine ih sretnim, pri čemu je Prijedor lokalna zajednica koja se ističe po dobroj organizaciji”, rekao je Trifunović.

Kako je rečeno, penzioneri su zadovoljni onim što je Vlada RS dosad učinila na poboljšanju njihovog materijalnog položaja, ali neće se stati na nedavnom povećanju penzija za 13,5 odsto, već će uslijediti dalji razgovori s republičkim vlastima za unapređenje uslova života najstarije populacije.

kozarski.com