Djevojka (29) se predozirala heroinom nakon poslužice (druga slava) u Kozarskoj Dubici kojoj je prisustvovao veći broj gostiju.

Prema nezvaničnim informacijama, u vrijeme kobnog predoziranja sa nesrećnom djevojkom u stanu je bio Zoran Udovičić, koji je za sada označen kao jedini osumnjičeni u konkretnom slučaju, i to za krivično djelo “omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, za ovo krivično djelo može se izreći kazna od jedne do osam godina zatvora.

Posebno otežavajuća okolnost je kada nastupi smrt kod onoga kome je omogućeno uživanje opojnih droga, a što se dogodilo u konkretnom slučaju.

Osumnjičenom Udovičiću tako prijeti kazna od tri do maksimalno 15 godina zatvora.

Svjedoci
Okružni sud u Prijedoru je na zahtjev prijedorskog tužilaštva odredio pritvor Udovičiću upravo zbog opasnosti da će uticati na svjedoke i tako ometati dalju istragu.

Osim uticaja na svjedoke i prikrivanja dokaza, Udovičiću je pritvor određen i zbog opasnosti od bjekstva van granica BiH, ukoliko se bude branio sa slobode.

Pritvor osumnjičenom koji se tereti za krivično djelo “omogućavanje uživanja opojnih droga”, prema ovom rješenju Okružnog suda u Prijedoru, može trajati najduže mjesec dana.

Tokom istrage nakon sumnjive smrti djevojke (29) izuzeti su brojni materijalni dokazi koji će biti predmet vještačenja, ali većina toga ipak zavisi od saslušanja svjedoka koji su kobne večeri bili na poslužici.

– Tokom istrage biće saslušani svi koji su bili na kritičnom događaju kako bi se utvrdile tačne okolnosti koje su dovele do smrti djevojke. Nakon saslušanja svjedoka biće odlučeno o daljim mjerama koje će u konkretnom slučaju provoditi nadležno tužilaštvo – izjavio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Osumnjičeni Udovičić navodno se ranije nije dovodio u vezu sa teškim krivičnim djelima.

Da li su izostavljena neka imena?
Posebno je zanimljivo što je Udovičić tokom saslušanja priznao da je kobne večeri upravo on donio drogu na poslužicu koju je koristila djevojka (29).

Priznanje osumnjičenog dato je u policiji i bez prisustva branioca, ali je sasvim druga priča uslijedila tokom saslušanja kod postupajućeg tužioca.

Tokom ovog saslušanja osumnjičeni nije naveo da je on donio drogu kojom se predozirala Dubičanka (29).

Da li se u konkretnom slučaju sakrivaju određena imena gostiju koji su bili na kobnoj poslužici, kao i to da li je neko vršio bilo kakav pritisak na goste da namjerno izostave određena imena, trebala bi utvrditi dalja istraga kojom rukovodi Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

– Detaljno će se analizirati svi prikupljeni materijalni dokazi, kao i izjave svjedoka koji su prisustvovali poslužici u cilju utvrđivanja tačnih okolnosti koje su prethodile smrti 29-ogodišnje djevojke – naveo je izvor iz istrage.

Tokom obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske utvrđeno je da je uzrok smrti nesrećne djevojke bio srčani zastoj.

POLICIJSKI IZVJEŠTAJ
Policija u Kozarskoj Dubici je nakon uviđaja dostavila izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru vezan za kobni događaj u kojem je život izgubila djevojka (29) nakon predoziranja. U izvještaju su, pored ostalog, navedena i imena svjedoka koji su prisustvovali kobnoj poslužici.

Da li su u ovom izvještaju svjesno sakrivena neka imena trebala bi utvrditi detaljna istraga u konkretnom slučaju.

srpskainfo.com