Adin Hodžić (23), osumnjičeni za ubistvo Senada Kaltaka (66) iz prijedorskog naselja Hambarine, učestvovao je u potrazi za žrtvom nakon što su mještani primjetili da je Kaltak “nestao”, saznaje UNAworld.

Sahranjeni otac i sin: Tragična sudbina porodice Kaltak iz Prijedora- FOTO

Naime, nekolicina mještana se zabrinula nakon što Senada nisu vidjeli gotovo cijeli dan.

To im je bilo neobično i sumnjivo, pa su krenuli da ga traže po naselju.

Osumnjičeni za ubistvo Prijedorčanina predat tužilaštvu

“U potrazi je učestvovao i Hodžić, koji se tom prilikom “pravio Englez”. Glumio je zabrinutost, tvrdeći da ne zna šta se desilo Kaltaku, iako je bio s njim prije nego što mu se izgubio svaki trag. Nažalost, mještani su Senada pronašli mrtvog, sa ranama od noža, a nekoliko sati kasnije Adin je uhapšen zbog ubistva”, navodi dobro upućeni izvor UNAworlda.

Tuga: Preminuo otac ubijenog Prijedorčanina

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru večeras je stavilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Adinu Hodžiću zbog sumnje da je počinio teško ubistvo Senada Kaltaka.

“U Okružnom sudu u Prijedoru održano je ročište, a odluka će biti donesena u zakonskom roku od 24 sata”, navode u tužilaštvu.

Osumnjičeni za ubistvo Prijedorčanina predat tužilaštvu

Podsjetimo, Senad Kaltak ubijen je u subotu u svojoj kući u naselju Hambarine, a zbog sumnje da ga je ubio uhapšen je Adin Hodžić (23).

Senadovo tijelo mještani su pronašli na njivi, stotinjak metara od kuće i sumnja se da ga je ubica tu odvukao pokušavajući da prikrije zločin.

Detalji ubistva u Prijedoru: Mladić izbo poznanika u njegovoj kući pa odnio tijelo na njivu

Tokom istrage pronađena je okrvavljena odjeća, kao i krvavi tragovi vučenja. Izuzeti su i drugi dokazi, kao i više noževa koji će biti poslati na vještačenje.

Pravosuđe zakazalo: Zašto osumnjičeni za ubistvo u Prijedoru nije u zatvoru?

Obdukcijom je utvrđeno da su Kaltaku nanesena tri uboda nožem i preminuo je usljed iskrvarenja.

unaworld.com/ba

Policija uhapsila Prijedorčanina koji je osumnjičen za ubistvo sugrađanina – FOTO/VIDEO