Narodna partija Srpske ima svoj Klub odbornika u Skupštini grada Prijedora, koji čine odbornici Zlatko Ritan, Slavica Popović i Igor Javorić, rečeno je na konferenciji za novinare Gradske organizacije NPS-a.

Troje odbornika su, 28. decembra prošle godine, u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine, zvanično dostavili obavještenje u kojem su skupštinsko rukovodstvo upoznali sa tim da formiraju novi klub odbornika odnosno Klub odbornika NPS, rekla je Olivera Brdar Mirković, predsjednik Gradske organizacije NPS Prijedor.

“Klub odbornika NPS-a biće dio skupštinske većine i podržaće sve odluke i aktivnosti gradonačelnika i lokalnog parlamenta koje su od interesa za našu lokalnu zajednicu i naše sugrađane. Uz Klub odbornika, punu podršku radu gradonačelnika daje i kompletna Gradska organizacija NPS Prijedor, jer je gradonačelnik u svojoj prvoj godini mandata pokazao pozitivnu energiju i punu posvećenost u rješavanju problema sa kojima se susreću naši građani”, rekla je Brdar Mirkovićeva.

Ona je navela da je plod dobre saradnje ove stranke i gradonačelnika Prijedora, njeno imenovanje za načelnika gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i pronatalitetnu politiku i demografsku politiku.

Zlatko Ritan, predsjednik Kluba odbornika NPS-a, rekao je da će podržati sve odluke koje su od interesa za građane Prijedora.

“Skupština je bitan dio lokalne vlasti, a naša skupština u prethodnom periodu je pokazala visok stepen efikasnosti i funkcionalnosti. Iskreno se nadam da ćemo, sa izborom novog skupštinskog rukovodstva na čelu sa Igorom Kneginjićem, zadržati postojeći kurs i da ćemo unaprijediti one stavke od kojih zavisi životni standard naših sugrađana”, rekao je Ritan.

On je najavio da će Klub odbornika NPS-a u narednom periodu provoditi niz aktivnosti u cilju pojačane komunikacije sa građanima.

“Jedna od tih aktivnosti je da nam se već od danas građani mogu obratiti putem viber broja 065/451-460 i eventualno dostaviti svoj prijedlog, ukazati na neki problem za koji smatraju da odbornici mogu iznijeti ili pokrenuti neko pitanje na sjednicama Skupštine”, rekao je Ritan.

kozarski.com