Policija u Prijedoru podnijela je izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv svog kolege J.K. zbog sumnje da je izvršio više krivičnih djela.

Osumnjičeni policajac terete se da je gotovo šest godina nezakonito prodavao trupce i ogrevno drvo i zaradio više od 500.000 maraka

Policijski službenik terete se za krivična djela nedozvoljena trgovina, povreda osnovnih prava radnika i povreda prava iz socijalnog osiguranja.

– Osumnjičeni J.K. se tereti da se u periodu od januara 2017. do septembra 2022. godine, bez ovlaštenja za trgovinu i bez registrovane djelatnosti, bavio trgovinom i posredovanjem u trgovini drvnih sortimenata (pilanskih trupaca i ogrevnog drveta) koje je prodavao privrednim društvima i fizičkim licima – saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Prema navodima iz policije, J.K. je prodao 3.884 kubna metra i 1.461 tonu drvne sječke, za ukupan novčani iznos od 548.880 KM.

Protiv osumnjičenog policijskog službenika kako se navodi, biće podnesena inicijativa za utvrđivanje discliplinske odgovornosti, odnosno postupak suspenzije.

srpskainfo.com