Žarku Zoriću (39) iz Prijedora, osumnjičenom za mučko ubistvo sugrađanke i partnerke Nede Milojević (44) prijeti kazna doživotnog zatvora.

Naime, prema Krivičnom zakoniku RS za ubistvo koje je kvalifikovano kao teško ubistvo zaprijećena je kazna doživotnog zatvora.

Nakon svađe 8 puta izbo partnerku: Otkrivamo nove detalje ubistva koje je šokiralo Prijedor – FOTO

Na visinu izrečene zatvorske kazne svakako će uticati otežavajuće, ali i olakšavajuće okolnosti koje sud primjenjuje u skladu sa zakonom.

Posebno otežavajuće okolnosti na strani Zorića biće upornost prilikom izvršenja krivičnog djela, jer je nesrećnu ženu čak osam puta izbo po tijelu, a zatim i dva puta po rukama.

Pored ove, sud će posebno cijeniti i to što je osumnjičeni nakon zločina pokušao prikriti ubistvo tako što je zapalio stan.

Komšije uoči požara čule svađu u stanu: Jezivi detalji stravičnog ubistva žene u Prijedoru

Ovim činom Zorić je u opasnost doveo i druge stanare, pa mu je na teret stavljeno i krivično djelo izazivanja opšte opasnosti. Za ovo krivično djelo KZ RS je zaprijetio kaznom do 10 godina zatvora.

Zorić je uhapšen 20. januara ove godine, nekoliko časova nakon što je u stanu žrtve izbo partnerku Nedu Milojević, a zatim podmetnuo požar kako bi prikrio zločin.

Prijedorčanka ubijena, počinilac uhapšen

Milojevićeva je izbodena osam puta po tijelu, te dva puta po rukama. Povrede na rukama otkrivaju da se nesrećna žena borila sa krvnikom do posljednjeg trenutka.

Zorić će danas biti prebačen u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru.

Stravičan zločin u Prijedoru: Ubio ženu (44) pa zapalio stan – FOTO

Postupajući tužilac odluku o zahtjevu za određivanjem jednomjesečnog pritvora donijeće nakon saslušanja osumnjičenog za ubistvo koje je šokiralo Prijedorčane.

srpskainfo.com