BOSNA I HERCEGOVINA
REPUBLIKA SRPSKA
OKRUŽNO JAVNO TUŽILAŠTVO PRIJEDOR

Na osnovu člana 8. stav 2. Zakona o javnim tužilaštvima Republike Srpske (Službeni glasnik Republike Srpske broj: 69/16), i projekta po Ugovoru o grantu IPA 2019 „Unapređenje rada na predmetima ratnih zločina u BiH,“ glavni okružni javni tužilac r a s p i s u j e:

K O N K U R S
za popunu upražnjenih radnih mjesta

1.Stručni saradnik …………. 1 (jedan) izvršilac

Radni odnos se zasniva na određeno vrijeme-do 30.04.2023.godine (sa mogućnošću produženja)
Opis poslova: pomaže tužiocima u njihovom radu na rješavanju predmeta ratnih zločina, izrađuje nacrte tužilačkih odluka, obavlja pripreme za suđenja, pribavlja zakonske propise i podzakonske akte, proučava pravna pitanja, sudsku praksu i pravnu literature i obavlja i druge poslove po nalogu i pod nadzorom tužioca.

2.Pravni savjetnik…………..1 (jedan) izvršilac

Radni odnos se zasniva na određeno vrijeme-do 30.04.2023.godine (sa mogućnošću produženja)
Opis poslova: pruža administrativnu pomoć i podršku tužiocima u rješavanju predmeta ratnih zločina i obavlja druge poslove po nalogu i pod nadzorom tužioca.

USLOVI ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA

I Opšti uslovi:
– da je kandidat državljanin Bosne i Hercegovine,
– da je punoljetan,
– da ima opštu zdravstvenu sposobnost,
– da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak
– da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatovra od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za radu u tužilaštvu,
– da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa.

II Posebni uslovi
Posebni uslovi za radno mjesto stručnog saradnika:
– Visoka stručna sprema, pravni fakultet
– Položen pravosudni ispit
– Dvije godine radnog iskustva na pravnim poslovima
– Poznavanje rada na računaru.

Posebni uslovi za radno mjesto pravnog savjetnika:
– Visoka stručna sprema, pravni fakultet
– Poznavanje rada na računaru
– Poželjno radno iskustvo na pravnim poslovima

III Potrebni dokumenti
Kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, kandidati uz prijavu treba da prilože originale ili ovjerene fotokopije sljedećih dokumenata:
– uvjerenje o državljanstvu;
– izvod iz matične knjige rođenih;
– uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od 6 mjeseci)
– diploma o stečenom zvanju (priznate diplome ukoliko su stečene van Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju -Službeni glasnik Republike Srpske broj: 67/2020);
– uvjerenje o položenom pravosudnom ispitu (samo za kandidate za radno mjesto stručnog saradnika);
– uvjerenje ili potvrda o radnom iskustvu;
– pismena izjava ovjerena od strane nadležnog organa, sljedeće sadržine: “Pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da nisam osuđivan/a za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje me čini nepodobnim za obavljanje poslova u tužilaštvu“,
– pismena izjava ovjerena od strane nadležnog organa, sljedeće sadržine: “Pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da nisam otpuštan/a iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa“.

Kandidat koji bude izabran dužan je u roku od sedam dana dostaviti ljekarsko uvjerenje kao i uvjerenje da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čine nepodobnim za obavljanje poslova u tužilaštvu.

Isplata ličnih primanja i pripadajućih doprinosa vršiće se u skladu sa doznačenim sredstvima iz gore navedenog projekta.

Prijavu na konkurs sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova dostaviti lično u kancelariju 403 ili poštom na adresu: Okružno javno tužilaštvo Prijedor ul. Zanatska br.20. 79101 Prijedor

Rok za podnošenje prijava je osam dana dana od dana objavljivanja konkursa na Web stranici Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prije donošenja odluke o izboru i prijemu u radni odnos, sa prijavljenim kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se intervju.

O datumu i mjestu obavljanja intervjua, kandidati će biti obaviješteni naknadno, pismenim putem ili telefonskim pozivom, zbog čega je neophodno u prijavi navesti i kontakt telefon.

Kategorija – Državna služba i uprava
Stručna sprema – VSS
Tip ugovora – Ugovor o radu na određeno vrijeme
Broj otvorenih pozicija – 2
Rok za prijavu – 12.01.2023.

Zavod za zapošljavanje RS
Foto – ilustracija