Večeras je u Prijedoru održano planirano okupljanje kadetske reprezentacije Republike Srpske.

Trening je je održan u trening centru KK “Hunters”.

Povod za okupljanje U-16 selekcije je predstojeći “Sabor košarke 2022” i utakmica protiv odgovarajuće reprezentacije KLS (Košarkaška liga Srbije) u srijedu u Gradišci.

Članovi kadetske reprezentacije RS i njen kapiten je mladi Prijedorčanin Pavle Egić dok je njen selektor trener KK “Hunters” Siniša Šolaja.

-Najbolji kadeti Republike Srpske su se okupili večeras u Prijedoru i to lijepim povodom. Naime, i ove godine na “Saboru košarke” će osim utakmica seniorskih reperezentacija RS i reprezentacije KLS u ženskoj i muškoj konkurenciji, biti odigrani i susreti mlađih kategorija. Čast mi je što sam selektor kadetske reprezentacije RS ali i obaveza da se predstavimo u najboljem svjetlu. Ponosan sam što je naš Pavle Egić kapiten ove selekcije, što je Miloš Marić u selekciji U-15 ali i na činjenicu da su u seniorski tim Prve lige RS pozvani Kosta Egić, Aleksandar Smiljanić i Siniša Šorak, koji su ponikli u redovima “Huntersa” – rekao je Šolaja.

On se zahvalio i gradonačelniku Prijedora Slobodanu Javoru koji je pokrovitelj boravka kadetske selekcije RS u našem gradu.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com