brdo-gomionica (1)U susretu 19. kola Regionalne lige-grupa Zapad, fudbaleri OFK Brdo Hambarine su sasvim zasluženo na svom terenu savladali ekipu FK Gomionica iz Bronzanog Majdana rezultatom 2:0 (1:0).

Već na startu susreta vidjelo se koliko za ovu ekipu znači Besim Ibričić koji je zbog crvenog kartona pauzirao dva prethodna kola u kojima su „brđani“ oba puta odigrali mečeve bez golova.

Iskusni fudbaler kojeg krasi sportska drskost, odličan pregled igre i sjajan šut, „povezao“ je redove ekipe koju sa klupe predvodi trener Alkić, pa su igrači u napadu bili mnogo opasniji po gol protivnika.

Ekipa posljednjeplasirane Gomionice koja je na „Vedro polje“ došla sa ciljem da ostane neporažena, pokušala je da „zatvori“ prilaze svom golu i nešto učini u kontranapadima, ali su Čaušević, Ilinčić i Pekija u zadnjoj liniji bili na visini zadatka.

Može se slobodno reći da su domaći prvih 20-ak minuta igrali u nekom grču, a ni vremenske prilike, prohladno vrijeme i vjetar, nisu im išle u prilog.

brdo-gomionica (2)Što je vrijeme u prvom dijelu meča odmicalo, protok lopte kod domaćih bio je bolji pa su zasluženo poveli na isteku prvih pola sata igre.

Ibričić je uputio odličan centaršut iskosa sa desne strane iz slobodnog udarca, kapiten Đurkić je bio najviši u skoku na drugoj strani, a njegova „parabola“ udarcem glavom ostala je nedostižna za golmana Ćejića koji je svojom paradom samo uljepšao ovaj pogodak.

Rezultatom 1:0 otišlo se i na odmor iako se nešto kasnije Gredelj našao u prilici poslije neuspješne „ofsajd zamke“ ali je šutirao preko gola.

Izabranici trenera Alkića su početkom nastavka željeli što prije stići do pogotka i osiguranja nova tri boda.

brdo-gomionica (3)Imali su domaći nekoliko prilika, ali svoj dan nije imao Asmir Brkić, koji je, iako neometan, slabo šutirao iskosa sa desne strane u izglednoj situaciji pa je lopta otisla pored stative.

Imao je isti igrač još jednu šansu za pogodak kada je loše šutirao glavom na drugoj stativi nakon ubacivanja sa desne strane, pa je lopta umjesto u mrežu otišla preko gola. Utisak je da je u ovoj situaciji omaleni napadač samo zasmetao Đurkiću koji je bio u boljoj situaciji.

Sve dileme oko pobjednika riješio je Ibričić u 72. minuti susreta.

On je primio loptu na lijevoj strani, „povukao“ je prema šesnaestercu gostiju i sa 25 metara uputio udarac koji je završio u mreži ekipe iz Bronzanog Majdana.

Ostaje utisak da je golman Ćejić mogao i bolje da reaguje jer je lopta završla u „njegovom“ uglu.

Do kraja meča, domaći su imali veći posjed lopte i nekoliko poluprilika dok su gosti neuspješno pokušavali doći makar do „počasnog“ pogotka.

Ono što je interesantno za spomenuti je činjenica da ekipa OFK Brdo u četiri proljećna duela nije primila nijedan pogodak.

brdo-gomionica (4)OFK Brdo: FK Gomionica 2:0 (1:0)

Hambarine
Stadion „Vedro polje“
Gledalaca: 100
Sudija: Radenko Topalović
Strijelci: Đurkić u 32. i Ibričić u 72. minuti
Žuri kartoni: Čaušević (Brdo), Meminović, Bajić (Gomionica)

BRDO
Vidović, Mešić, Čaušević, Ilinčić, Pekija, Đurkić, Mijić (od 79. Dubica), Gredelj (od 62. Pađan), Sredić (od 70. Jovanović), Ibričić, Brkić
Trener-Mirza Alkić

GOMIONICA
Ćejić, Gligić, Meminović (od 79. Batar), Savić, Bovan, Petković (od 16. Tešanović), Bajić, Lukendić, Prerad, Papić, Šteković
Trener-Nenad Gavrilović

Tekst/foto/video – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

brdo-gomionica (5)