rudar prijedor-tekstilac-rezultatRevanš utakmicu polufinala Kupa Republike Srpske između „Rudar-Prijedora“ i „Tekstilca“ iz Dervente (2:1), u kojoj su „rudari sa Sane“ potvrdili svoje treće finale u ovom takmičenju i ujedno poslije skoro pola godine ostvarili pobjedu kod kuće, jer su 30.oktobra prošle godine savladali identičnim rezultatom ekipu „Viteza“, obilježio je Dragoslav Stakić.

Poslije vođstva svog tima golom debitanta pred prijedorskom publikom, Brazilca Pedra Bede Nogeire i izjednačenja drugoligaša Republike Srpske preko njihovog najzapaženijeg pojedinca Igora Susakovića, popularni Staka postigao je sjajan gol glavom za trijumf.

-Sigurno je velika čast što ćemo biti učesnici finala Kupa Republike Srpske, sa željom da po onoj narodnoj „treća-sreća“ prvi put osvojimo dragocjeni pehar. U tom takmičenju svi igramo sa puno emocija, ali i poštovanja. Ove sezone jedan od ciljeva nam je i bio da prvi put u njemo pobijedimo i od starta smo se tako postavili. A namjerili smo se na branioca trofeja, banjalučkog „Borca“, koji je najviše puta bio najbolji i uspjeli na penale da ga eliminišemo. Od tada smo redom bili bolji od prvoligaša Republike Srpske dobojske „Sloge“, drugoligaša „Gubera“ iz Srebrenice, a potom i u dvomeču sa „Tekstilcem“ i očekujemo da tako bude i u finalu, ma ko god da je protivnik – priča Stakić.

Iskusni borbeni , 28-godišnji „defanzivac“, ali opasan i u napadačkim akcijama, posebno iz prekida, koji je u bh. eliti u borbama za bodove u „zeleno-crnom“ dresu odigrao 64 utakmice (u banjalučkom Borcu „nanizao“ još 40 nastupa), a ljetos se iz slovenačkog prvoligaša velenjskog „Rudar-Prijedora“ vratio da pomogne matičnom klubu, mislima je, kao i svi ostali izabranici šefa stručnog štaba Darka Nestorovića okrenut subotnjem dolasku „Travnika“ na prijedorski Gradski stadion.

– Svakako da je u našim glavama već bio taj susret i dobro je da smo pobjedom napravili lijepu uvertiru za taj, po nas, ali i rivala izuzetno važan meč. Stiže nam direktan konkurent u borbi za opstanak i ukoliko želimo da sačuvamo status člana premijerligaške konkurencije, nemamo izbora, jer samo sa tri boda zadržavamo šansu da ostvarimo željeni cilj. Ohrabruje nas igra koju smo kod kuće pružili protiv favorizovanog „Sarajeva“, još uvijek jednog od kandidata za titulu i finaliste Kupa BiH. Nije bilo lako ni na gostovanju sa timom ugrožene „Zvijezde“ iz Gradačca osvojiti bod i zato nemamo razloga da se plašimo Travničana, koje, naravno, poštujemo. Stigli su i golovi. Nije bitno ko će ga dati, ali volio bih zbog naših vjernih navijača, ukoliko budem u prilici da zatresem i mrežu „vezira“. Vjerujem da ćemo svi pružiti maksimum kada je to najpotrebnije – naglasio je Stakić.

Oči fudbalske i sportske javnosti uprte su u „Rudar-Prijedor“. Glavna tema razgovora u gradu pod Kozarom je subotnji megdan, jer, iako je bilo i onih zlonamernih među pristalicama ovog fudbalskog kolektiva, pesimističnih, sada se svi nekako nadaju da njihovi ljubimci još uvijek sami odlučuju o svojoj sudbini.

Proteklih pet sezona, od ulaska u Premijer ligu BiH, pod vođstvom upravo Nestorovića, stvorili su naviku da se gledaju okršaji najvišeg ranga i sada priželjkuju da se ostane u njemu, s obzirom da je teško ponovo se vratititi u društvo najboljih poslije ispadanja.

Stakić, koji sebe ne štedi, je uz kapitena Vedrana Kantara i ostale, među onima od kojih se najviše očekuje. Ovog proljeća Kantar je u Trebinju pogodio za jedinu pobjedu nad trebinjskim „Leotarom“, a potom Stakić protiv zeničkog „Čelika“, pa potom 577 minuta Prijedorčani nisu postigli gol. Šansa je da se u utakmici sa Travničanima iskupe za sve promašaje.

N. Đerić