Široku paletu proizvoda iz prirode, članice Udruženja žena “Herba” iz Prijedora, predstavile su proteklog vikenda na Međunarodnom festivalskom bazaru – Charity Bazaar, koji je u organizaciji Udruženja žena Ujedinjenih nacija održan u Beču.

Na pomenutom bazaru učestvovali su predstavnici 65 zemalja, a Prijedorčanke su predstavile eterična ulja, čajeve, propolis, meleme, šljivovicu, kao i prirodne sapune “Seka”, iz domaće proizvodnje Prijedorčanke Mladene Stupar, saradnice ovog udruženja.

“Učešće na ovoj prestižnoj manifestaciji “Herbi” je omogućen uz posredovanje Udruženja poslovnih žena BiH, u kome imamo jednu našu članicu. Takođe, Odjeljenje za poljoprivredu i ruralni razvoj grada Prijedora, na čelu sa gospodinom Danijelom Egićem bilo nam je od velike pomoći, te im se mnogo zahvaljujemo”, rekla je Svjetlana Kondić, predsjednik Udruženja žena “Herba”.

Učešće na bazaru u Beču kruna je godišnjice rada ovog prijedorskog udruženja, ali i prvo predstavljanje “Herbe” van granica BiH.

Bazar je bio humanitarnog karaktera, a od 1968. godine, prikupio je više od pet miliona evra, koji su iskorišćeni u humanitarne svrhe, kao pomoć ugroženoj djeci.

kozarski.com