Grad Prijedor danas je počeo sa isplatom oko 55.000 KM na ime subvencija đačkog prevoza za 325 prijedorskih srednjoškolaca koji su ispunili uslove po pravilnicima dva javna poziva.

Šef kabineta gradonačelnika Prijedora Danijela Dodoš izjavila je da je ovo samo jedan vid podrške koju grad pruža prijedorskim učenicima.

“Riječ je o isplati subvencija za prevoz srednjoškolaca na osnovu dva javna poziva koji su raspisani 16.septembra ove godine”, istakla je Dodoševa.

Ona je pojasnila da se prvi javni poziv odnosio na socijalne kategorije , da je to podrška koju je grad svake godine provodio i po tom osnovu je od 208 učenika njih 175 ispunilo uslove Pravilnika o subvenciji troškova đačkog prevoza.

“Sagledavajući cjelokupnu situaciju na tržištu i poskupljenja karata đačkog prevoza, Grad Prijedor odlučio se za još jednu subvenciju , a to je subvencija za sve đake putnike srednjih škola koji ispunjavaju uslove koji su propisani pravilnikom”, istakla je Dodoševa.

Ona je pojasnila da su uslovi tog drugog javnog poziva bili da učenik redovno pohađa nastavu i da ima mjesto prebivališta u Prijedoru te da putuje više od 4 kilometra i po tom osnovu od prijavljenih 166 učenika njih 150 ispunjava uslove.

“Danas će biti isplaćena subvencija prema prvom poziovu za socijalne kategorije za prvo polugodište ove školske godine, a subvencija po drugom osnovu i ona se odnosi na 20 odsto od ukupne cijene karte biće isplaćena za drugopolugodište prošle školske godine i prvo polugodište 2022/23.godine”, potvrdila je Dodoševa.

prijedorgrad.org