Polaznici i radnici Javne ustanove Centar “Sunce” tradicionalno kao i svake godine prigodnim programom obilježili su Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3.decembar.

Među gostima koji su pratili program polaznika Centra “Sunce” bio je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je izjavio da Gradska uprava podržava rad ove javne ustanove kao i obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

“Podrška grada bila je prisutna i u prethodnom periodu, biće i u narednom. Samo u ovoj godini smo izdvojili sredstva za subvenciju prevoza, obroka i plaćali smo određene materijalne troškove. Ove godine sam više puta obišao ustanovu i razgovarao sa rukovodstvom i roditeljima djece. Gledali smo šta su to prioriteti i došli do zaključka da je to jedan lift. Grad Prijedor je obezbijedio sredstva u budžetu grada u iznosu od 80.000 KM, a Centar “Sunce” je raspisao tender. Očekujemo narednih dana da se sve procedure završe i da se krene u izgradnju lifta”, rekao je Javor.

Direktor ove ustanove Slađana Radaković izjavila je novinarima da je cilj priredbe koja je večeras održana u gradskom pozorištu da se javnim nastupom pokaže da ih smetnje koje imaju ne čine manje vrijednim.

“Mi na taj način želimo da pokažemo javnosti rezultate rada naše ustanove, da kažemo da teškoće koje imamo i kroz koje prolazimo nas ne čine ništa manje vrijednim članovima društva. Naša djeca jednako žele učiti, voljeti, radovati se i stvarati prijateljstva. Smatram da je zadatak baš nas odraslih da im napravimo što više tih lijepih trenutaka kako bi olakšali sve teškoće koje prolaze naša djeca i njihovi roditelji svakodnevno”, istakla je Radakovićeva.

prijedorgrad.org