Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske podnijela je Tužilaštvu BiH Izvještaj protiv Prijedorčanina Dalibora Railića zvanog Dugi, zbog sumnje da je prao novac te sa njim kupovao nekretnine i vozila u vrijednosti više od 268.000 KM.

Railić je inače označen kao naručilac ubistva Radenka Bašića, načelnika prijedorske krim policije a uhapšen je i pritvoren zbog sumnje da je počinio organizovani kriminal i šverc narkoticima.

“D.R. se sumnjiči da je krivično djelo počinio na način da je novac koji je poticao iz kriminalne aktivnosti koristio u privrednom ili drugom poslovanju i raspolagao sa istim na način da je vršio kupovinu nekretnina u Prijedoru i skupocjenih motornih vozila u ukupnoj vrijednosti od 268.358 KM”, saopšteno je iz MUP-a RS.

S tim u vezi, Sud BiH je na osnovu finansijske istrage Uprave kriminalističke policije, a po prijedlogu Tužilaštva BiH donio Rješenje kojim se određuje privremena mjera oduzimanja imovine radi obezbjeđenja, u cilju sprečavanja korištenja, otuđenja i raspolaganja imovinom – nepokretnostima, protiv D.R. i njemu povezanih osoba – J.R. i D.R.

Navedena mjera se odnosi na:

-Stan u Prijedoru, vlasništvo D.R.
-Zemljište u Prijedoru, stvarni vlasnik D.R.
-Stan u Prijedoru, vlasništvo J.R.
-Putnički automobil audi q7, vlasništvo D.R.
-Putnički automobil mercedes, vlasništvo D.R.
-Račun (štedni) u banci, vlasništvo D.R.
-Račun (štedni), vlasništvo D.R..

“Ukupne vrijednosti privremeno blokirane imovine iznosi 237.436 KM dok će se stanje na računima naknadno utvrditi”, zaključuje se u saopštenju.

nezavisne.com