rudar prijedor-tekstilac (6)Rudar-Prijedor je protiv Tekstilca doživio prvi ovosezonski poraz (0:1) u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, kod kuće, uslovno rečeno, jer je zbog renoviranja terena Gradskog stadiona, sve svoje mečeve igrao prvo u Omarskoj, a potom u Ljubiji. Drugi uzastopni neuspjeh u borbama za bodove teško je pao svima, posebno navijačima ovog kluba.

„Rudari sa Sane“ nisu uspjeli da savladaju kapitena gostiju iz Dervente, iskusnog čuvara mreže Dejana Plisnića, koji je još jednom potvrdio ono staro poređenje da su i golmani, poput vina, što stariji-to bolji, a Jovan Vujanić bio je strijelac jedinog pogotka.

-Ne mogu ništa da zamjerim svojim igračima. Trudili su se, imali inicijativu, stvorili nekoliko veoma dobrih prilika, a neposredno prije pogotka Tekstilca, kapiten Vedran Kantar pogodio je prečku. Doduše, moramo izvući pouke, jer činjenica je da primamo „jeftine“ golove, ovaj je bio iz prekida, Vujanić je ostao bez čuvara, a lopta dugo „putovala“ do njega – konstatovao je šef stručnog štaba zeleno-crnih Zoran Bujić.

Opravdanje Rudar-Prijedoru može da bude činjenica i da je umor učinio svoje, jer igrali su u nedjelju na terenu sa vještačkom travom derbi u Krupi na Vrbasu protiv Krupe, a u srijedu, uz kišu, u Velikoj Obarskoj imali težak prvi susret polufinala Kupa RS sa premijerligašem bijeljinskim Radnikom.

Vrijedi istaći i odlično suđenje Zorana Strunića iz Gradiške, a čestitke za zalaganje i borbenost, kojima su se na kraju zasluženo radovali zaslužuju i izabranici Bojana Magazina. Prijedorčani ove sezone protiv Tekstilca nisu osvojili ni bod, a nisu nijednom savladali Plisnića.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić/Ahmet Rešidović – www.prijedordanas.com