Košarkaški klub Hunters iz Prijedora za tri dana će proslaviti 16. rođendan.

Iza njih su godine uspješnog rada, brojne titule, te kvalitetna košarkaška imena, a pred njima veliki uspjesi.

Povodom jubileja, dobili su poseban rođendanski poklon.

Kompanija Mozzart postala je novi sponzor ekipe i time im pružila podršku uz želju da odigraju još mnogo uspješnih sezona.

– Svi smo oduševljeni i iznenađeni što i nas „male“ neko prepoznaje. Znamo da kompanija Mozzart svakodnevno mnogo ulaže u sportske klubove, pa nam je drago što su stali i uz nas. Ovim značajnim sponzorstvom podižemo nivo kluba, a sa zadovoljstvom ćemo nositi znak „M“ na opremi. Hvala na sjajnom rođendanskom poklonu – kaže Siniša Šolaja, trener KK Hunters Prijedor.

U klubu trenira oko 120 dječaka i djevojčica uzrasta od šest do 19 godina.

Sa juniorima, kadetima, pionirima, pretpionirima, cipiripi selekcijom i grupom od 20 djevojčica rade četiri trenera.

Djevojčice,uzrasta od osam do 14 godina, igraju u pionirskom rangu, a mlađe kategorije se takmiče na nivou banjalučke regije – gdje su prethodnih godina igrali završnice.

Pretpioniri igraju u Kupu sa šest ekipa iz Kozarske Dubice, Novog Grada, Prijedora, Sanskog Mosta, Bihaća i Krupe na Uni.

Juniori već igraju seniorsko takmičenje, i to u Drugoj ligi Republike Srpske. U grupi Zapad, među 11 klubova, trenutno su na sredini tabele, ali do kraja sezone ima još da se igra.

Taj rezultat veoma je dobar ako se uzme u obzir da su najmlađa ekipa u tom rangu takmičenja.

U svojoj ligi uvijek su pri vrhu tabele – na drugom, trećem mjestu, a bili su juniorski viceprvaci RS, te ranije i kadetski viceprvaci Srpske.

Osvajači su četvrtog mjesta na nivou BiH, a pioniri su svojevremeno bili treći i na nivou RS i BiH.

U KK Hunters igra veliki broj reprezentativaca Republike Srpske, BiH i Srbije, a među njima su i brojni učesnici evropskih prvenstava. Posebno daju značaj individualnom razvoju košarkaša, pa su njihovi bivši igrači sada članovi ekipa Borac, Igokea, te brojnih stranih klubova.

U narednom periodu žele da nastave da rade vrijedno kao i do sada, da se usavršavaju, podignu klub na još viši nivo, okupe što veću bazu iz koje, kvalitetnim radom, mogu poteći novi reprezentativci i vrhunski timski rezultati.

Prije dvije godine su zakupili i uredili bivšu fabričku halu i pretvorili je u svoju salu.Tu treniraju i takmiče se, pa su među rijetkim klubovima koji imaju svoje prostorije.

U Prijedoru su i te kako prepoznali rezultate ovog kluba, pa su odlučili da povećaju izdvajanja za njihov rad iz gradske kase.

Uz njih su roditelji mladih košarkaša, pojedini prijatelji kluba, a sponzorstvo kompanije Mozzart im je, kažu, najveća podrška koju su do sada dobili.

srpskainfo.com