Udruženje građana “Savjest” iz Oštre Luke pokrenulo je inicijativu da u ovoj opštini bude osnovana narodna biblioteka, a u planu je da bude otvorena do kraja godine.

Veljko Kuridža iz ovog udruženja rekao je da je opštinska uprava finansijski pomogla u procesu registracije, te da je za osnivanje biblioteke odobrila 3.000 KM.

“Knjige smo kupili krajem oktobra, budući da smo tada dobili velike popuste. Trenutno imamo skromni, ali naslovima bogat izbor djela domaćih i stranih pisaca, a javila nam se nekolicina prijatelja sa željom da budu donatori knjiga koje posjeduju”, izjavio je Kuridža Srni.

Udruženjem “Savjest” rukovodi Skupština, koja broji 11 članova, predsjednik je Milan Topić, Kuridža je zamjenik, a kancelarija je u novoj skupštinskoj zgradi.

Oblasti djelovanja su kultura, njegovanje narodnih običaja i vještina, edukacija izrade keramičkih predmeta, vitraža i nakita od prirodnih materijala, uspostavljanje dijaloga kao sredstva povezivanja, humanitarne akcije, ekologija, studijske posjete mjestima istorijskog i kulturnog značaja, unapređenje ljudskih prava, sport i razvoj lokalne zajednice.

SRNA
Foto – ilustracija