Penzioneri u Srpskoj opet su na meti prevaranata koji im najprije nude „poklone“, a onda pokušavaju da im na prevaru uzmu novac.

Iz Udruženja za zaštitu potrošača „Don“ iz Prijedora upozoravaju da u ovom, a vjerovatno i drugim gradovima u Srpskoj, prevaranti pozivaju penzionere nudeći im poklone u vrijednosti od 150 KM.

– Na slikama vidite o kakvim se proizvodima radi a o vrijednosti istih nećemo ni govoriti. Deklaracije nema, proizvođača takođe nema, a čemu služi i to je diskutabilno – navodi se na Fejsbuk stranici ovog udruženja.

Kako kažu u „Donu“, u restoranima se na prezentacijama ponovo pale lijekovi, kao „dokaz“ da nisu djelotvorni.

– Fotelje prodaju po 5.600 KM, a kad dobijete bingo, istu možete kupiti za 2.800 KM. Kada uplatite 1.400 KM, od penzije vam drugih 1.400 KM odbijaju na rate. Da li su od grada/opštine dobili saglasnost da mogu ovo da rade, da li je inspekcija pozvana da ih kazni zbog svih zloupotreba? Ovo je pitanje bez odgovora, a vi, dragi moji, upozorite sve vaše rođake, prijatelje, komšije da ne nasjedaju na ovakve prevare – poručuju iz ovog udruženja.

Podsjetimo, iz „Dona“ su i ranije upozoravali na to da su penzioneri na meti prevaranata koji im veoma sofisticiranim metodama privlače pažnju i ubjeđuju da masažne stolice, prostirke, masažne kadice, pojas za rame i mnogi drugi predmeti pomažu kod izlječenja.

Na jednoj prezentaciji, kako su naglasili, u jednom od ugostiteljskih objekata je došlo do spaljivanja medikamenata da bi se potrošači, prisutni na prezentaciji, uvjerili u štetnost lijekova i dobrobit fotelje “koja uzgred sve liječi.”

srpskainfo.com
Foto – ilustracija