rudar prijedor-tekstilac (1)Rudar-Prijedor je i pored terenske inicijative koju je imao tokom čitavog susreta na kraju ipak doživio minimalan poraz od Tekstilca 0:1.

Domaći su od samog početka tražili načina da razbiju „bunker” gostiju iz Dervente ali tek u 23. minuti, poslije proigravanja Ristića, Šodić iskosa sa desne strane tuče volejom, ali kapiten rivala golman Plisnić šalje loptu u korner.

Pitanje je kakav bi ishod ovog meča bio da je u 32. minuti lopta koju je snažno uputio kapiten „zeleno-crnih“ Vedran Kantar umjesto u mrežu, udarila u prečku i odbila se pred samu gol liniju.

Minut kasnije slobodan udarac na protivničkoj strani u visini šesnaesterca izveo je Gojić a na drugoj stativi Vujanić glavom zahvatio loptu i postigao, ispostaviće se na kraju, pobjedonosni gol – 0:1.

I u nastavku „rudari sa Sane“ bili su nadmoćniji, ponovo je u 60. minuti Kantar bio u šansi kada je golman Plisnić odbio loptu ali je tukao preko gola.

Umalo da u 76. minuti domaće ne stigne još jedna kazna kada je Asanović proigrao Glišića, ali se on spetljao pred golmanom Kozićem i lopta je završila u naručju čuvara mreže Rudar-Prijedora.

Minut kasnije Kantar sjajno „tuče“ iz slobodnog udarca sa desne strane, ali je Plisnić bio još jednom siguran kao i u još nekoliko navrata do kraja pa je zasluženo ponio epitet najboljeg igrača utakmice.

Rudar-Prijedor: Tekstilac 0:1 (0:1)

Stadion u Ljubiji
Gledalaca: 300
Sudija: Zoran Strunić (Gradiška) 7,5
Strijelac: Vujanić u 33. Minuti
Žuti kartoni: Ćulum (Rudar Prijedor), Hasanović (Tekstilac)

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić 6,5, Šodić 6,5, Saničanin 6 (od 74. Gavranović -), Nišević 6, Burazor 6,5, Radoja 6, Ristić 6 (od 60. Kojić 6,5), Arežina 6 (od 79. Mrkić -), Kantar 6,5, Ćulum 6,5, Despotović 6

TEKSTILAC:
Plisnić 7, Marić 6,5, Rastović 6, Jolović 6,5, Vujanić 6,5, Hasanović 6 (od 70. Đukić -), Gojić 6,5, Asanović 6,5, Glišić 6 (od 80. Prljeta -), Komlenović 6, Duspara 6 (od 46. Susaković 6,5)

Igrač utakmice: Dejan Plisnić (Tekstilac)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić/Ahmet Rešidović – www.prijedordanas.com
rudar prijedor-tekstilac (2) rudar prijedor-tekstilac (3) rudar prijedor-tekstilac (4) rudar prijedor-tekstilac (5) rudar prijedor-tekstilac (6)