Dobrovoljni davaoci krvi Elektrodistribucije Republike Srpske iz Trebinja, Laktaša, Gradiške, Ugljevika i Bijeljine okupili su se u Prijedoru i zajedno sa kolegama iz Elektro Prijedora, posjetili transfuziologiju i darivali krv. Radnici Elektrodistribucije su poznati po tome što najmanje tri puta godišnje daruju krv. U petak je u Prijedoru to učinilo njih 35, od toga 19 iz Elektro Prijedora.

Trećina zaposlenih u Elektro Prijedoru su dobrovoljni davaoci krvi. U ovom preduzeću su ponosni na tu činjenicu, a davaoci su više puta odlazili u druge gradove da pomognu koliko mogu.

“Naša firma ima 36 dobrovoljnih davalaca krvi. Išli smo darivati krv u Kragujevac, Ugljevik, Trebinje. Oni sada nama dolaze u goste i to je lijepa saradnja i druženje”, kaže Ljubiša Aramanda, predsjednik sindikata Elektro Prijedora.

U transfuziološkoj službi kažu da su ove godine bile povećane potrebe, ali da su uz pomoć udruženja dobrovoljnih davalaca uspjeli da obezbijede dovoljne količine krvi. Transfuziolog, doktorica Dragana Tatić Sevmili nada se da će dobrovoljno davalaštvo u narednom periodu još više da zaživi.

kozarski.com