cjb pd 1U prostorijama CJB Prijedor danas je održan radni sastanak načelnika Centra Vojislava Pelkića i predsjednika lovačkih udruženja sa prijedorske regije.

Sastanku su osim načelnika CJB Prijedor, načelnika Sektora policije prisustvovali predsjednici lovačkih udruženja sa područja grada Prijedora te opština Kozarska Dubica, Kostajnica, Novi Grad i Krupa na Uni.

Predsjednici lovačkih udruženja su pohvalili i podržali inicijativu CJB Prijedor za održavanje današnjeg sastanka, a tokom sastanka razmijenjena su iskustva i problemi sa kojima se susreću članovi ovih udruženja na terenu.

Posebno su naglašeni problemi oko primjene Zakona o lovstvu (oblast krivolova i saradnja policije i lovočuvarske službe) i Zakona o oružju i municiji ( oblast nabavke i oduzimanja oružja).

Na kraju sastanka je usaglašeno opredjeljenje za održavanje identičnih sastanaka na regionalnom nivou i u narednom periodu, a posebno je naglašena potreba neposredne saradnje lovačkih udruženja i mjesno nadležnih policijskih stanica.

CJB Prijedor