Na prijemu kod gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora u srijedu su bili Uprava i članovi Fudbalskog kluba “Kozara” iz Donjih Orlovaca koji je jesenji prvak Četvrte područne lige Prijedor.

Predsjednik Kluba Nikola Radić izjavio je da je povod ovog prijema razgovor o funkcionisanju kluba održan na obostranu inicijativu, kao i o mogućnostima potencijalne pomoći i saradnje u narednom periodu.

“Ove godine nismo prošli među klubove koji dobijaju redovna sredstva Grada tako da smo ostali bez budžeta i gradonačelnik je to prepoznao i izdvojio svoje vrijeme da razmotrimo kako da taj problem riješimo”, rekao je Radić.

On je podsjetio da je riječ o klubu koji je izgubio jedanaest svojih fudbalera u toku odbrambeno-otadžbinskog rata i da to samo učvršćuje njihovu spremnost da taj klub i dalje postoji u funkcioniše.

“Ne možemo dozvoliti da se klub ugasi, a bilo je momenata kada klub pola godine nije radio i podstaknuti tim svim, mi smo se odlučili da budemo uz taj klub. Mi radimo bez nadoknade, a već smo uspjeli da privučemo dosta mladih i imamo omladinski pogon od 40 dječaka i puno navijača i simpatizera te vjerujemo da je ovo jedna fina i zdrava priča”, rekao je Radić.

prijedorgrad.org