Udruženje za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Golub“ iz Prijedora domaćin je i organizator 13. državne izložbe sitnih životinja koja će u našem gradu biti održana od 18. do 20. novembra.

Prema riječima predsjednika “Goluba” Mladena Goronjić, ovo je prva izložba nakon dvogodišnjih problema sa pandemijom korona virusa.

-Ovo će ujedno biti i 41. međugradska izložba sitnih životinja. Biće održano i pet specijalizovanih izložbi i to sisačkih prevrtača, dubičkih prevrtača, bihaćkih prevrtača, janjanskih prevrtača te kokinkina – rekao je Goronjić.

Do sada je prijavljen veliki broj raznih vrsta golubova, živine, ptica, kunića i drugih sitnih životinja.

-Katalog još nije zaključen a prijave još pristižu. Očekujemo kvalitetnije primjerke i lijepo druženje. Koristim priliku da pozovem sve ljubitelje životinja da dođu i posjete izložbu koja će se održati u Sportskoj dvorani “Mladost”. Udruženje će na ovaj način obilježiti i 43 godine svog postojanja – istakao je Goronjić.

Cijena ulaznica je 2 KM za djecu i 3 KM za odrasle.

Sama manifestacija će imati izložbeni, takmičarski i edukativni karakter.

U petak i subotu dvorana “Mladost” je otvorena za posjetioce od 8:00 do 21:00 čas dok u nedjelju izložba traje od 08:00 do 12:00 časova.

Berza sitnih životinja predviđena je za nedjelju, 20. novembar ispred dvorane “Mladost”.

Generalni pokrovitelj ove izložbe sitnih životinja je Grad Prijedor a podršku su pružili brojni sponzori.

Tekst i foto arhiva – www.prijedordanas.com
foto – Udruženje Golub